r
Nosalty Logó

Csokoládés-kókuszos Charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokoládés-kókuszos Charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta:

Kókuszos töltelék:

Torta tölteléke:

Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta:

Kókuszos töltelék:

Torta tölteléke:

Összesen 4839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta:

Kókuszos töltelék:

Torta tölteléke:

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    353.3 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2047 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 4839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Piskóta:

Kókuszos töltelék:

Torta tölteléke:

Elkészítés

Piskóta:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a fehérjéből a sóval habot verünk, majd beleforgatjuk a sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport is, amit beleforgatunk a habba.
  2. Sütőpapírral kibélelt, nagy tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk, és 160 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  3. Mikor kivettük a sütőből, még melegen a sütőpapír segítségével felcsavarjuk, és úgy hagyjuk kihűlni.

Kókuszos töltelék:

  1. Közben a tejből 3 dl-t felteszünk melegedni a cukorral, a maradék 1 dl hideg tejjel elkeverjük a pudingport. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük a pudingport, és csomómentesre keverjük, majd levesszük a tűzről.
  2. Hozzáadjuk a kókuszlikőrt, az aromát és a kókuszreszeléket, és addig keverjük, míg homogén krém lesz belőle.
  3. A kihűlt tésztát kicsavarjuk a papírból, és a krémmel egyenletesen megkenjük, majd visszacsavarjuk a papírba, és avval együtt hűtőbe tesszük kihűlni.
  4. Ha teljesen kihűlt, felszeleteljük.
  5. Egy nagy, mély tálat kibélelünk folpackkal, és egymás mellé rakva a piskótatekercs szeleteket, a tálat kibéleljük vele.

Torta tölteléke:

  1. A csokoládét vízgőz felett langyosra melegítjük, felolvasztjuk.
  2. A zselatin lapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
  3. A hideg tejszínt félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a gyümölcscukrot és a kicsavart zselatinlapokat, és kemény habot verünk a tejszínből.
  4. Végül a felolvasztott, már hűlő csokoládét is a tejszínhabba forgatjuk.
  5. A kapott krémmel megtöltjük a tálba fektetett piskótatekercseket, és a tetejét is lefedjük vele. A fóliával ezt is letakarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük összeérni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5622
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-kókuszos Charlotte torta
Évi néni 1830 recept

Fiam születésnapjára készítettem.

Hozzávalók

Piskóta:

Kókuszos töltelék:

Torta tölteléke:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...