r
Nosalty Logó

Csokoládés-diós ricottatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokoládés-diós ricottatorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

793
Kalória
12.3g
Fehérje
79.4g
Szénhidrátok
48.1g
Zsír
47.5g
Víz
158.9g
Koleszterin
3.8g
Rost
39.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    288.8 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.6 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    284.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1649 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 4760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 416 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tálban keverjük simára a cukrot, a vajat, a tojássárgájákat és reszelt citromhéjat.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. A tésztát folpack fóliába csomagolva hagyjuk pihenni 10 percig. Ezalatt tempósan elkészíthető a töltelék.
  4. Vízgőz fölött olvasszuk fel az apróra tört csokoládét. (Ha feldaraboljuk a csokoládét, hamarabb felolvad.)
  5. Keverjük össze egy nagyobb tálban a ricottát, a porcukrot, a rumot, a vaníliás cukrot és az olvasztott csokoládét.
  6. A tészta kétharmadát nyújtsuk kb. 1 cm vastagságú kerek lappá, és béleljünk ki vele egy tortaformát. (Helyezzük a kerek lapot a tortaforma aljára és nyomkodjuk a szélek irányába, amíg kb. 1,5 cm magas perem képződik a tésztából.)
  7. Öntsük a tészta közepére a csokoládés tölteléket és simítsuk el egyenletesen.
  8. A maradék tésztát nyújtsuk ki, vágjuk csíkokra, és fektessük rács alakzatban a torta tetejére.
  9. 35 perc alatt süssük szép aranybarnára.
  10. Tálaláskor hintsük meg porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Olasz desszertrecepteket olvasgatba bukkantam erre a tortára. Az elkészítése nem bonyolult, könnyű beszerezni a hozzávalókat, így gyorsan neki is láttam! Teljesen kezdőknek is ajánlom, igazi sikerélmény lesz ennek a látványos és finom tortának az elkészítése. Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!