r
Nosalty Logó

Csokoládés-diós ricottatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés-diós ricottatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    288.8 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.6 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1649 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 4760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tálban keverjük simára a cukrot, a vajat, a tojássárgájákat és reszelt citromhéjat.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. A tésztát folpack fóliába csomagolva hagyjuk pihenni 10 percig. Ezalatt tempósan elkészíthető a töltelék.
  4. Vízgőz fölött olvasszuk fel az apróra tört csokoládét. (Ha feldaraboljuk a csokoládét, hamarabb felolvad.)
  5. Keverjük össze egy nagyobb tálban a ricottát, a porcukrot, a rumot, a vaníliás cukrot és az olvasztott csokoládét.
  6. A tészta kétharmadát nyújtsuk kb. 1 cm vastagságú kerek lappá, és béleljünk ki vele egy tortaformát. (Helyezzük a kerek lapot a tortaforma aljára és nyomkodjuk a szélek irányába, amíg kb. 1,5 cm magas perem képződik a tésztából.)
  7. Öntsük a tészta közepére a csokoládés tölteléket és simítsuk el egyenletesen.
  8. A maradék tésztát nyújtsuk ki, vágjuk csíkokra, és fektessük rács alakzatban a torta tetejére.
  9. 35 perc alatt süssük szép aranybarnára.
  10. Tálaláskor hintsük meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2798
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz desszertrecepteket olvasgatba bukkantam erre a tortára. Az elkészítése nem bonyolult, könnyű beszerezni a hozzávalókat, így gyorsan neki is láttam! Teljesen kezdőknek is ajánlom, igazi sikerélmény lesz ennek a látványos és finom tortának az elkészítése. Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...