r
Nosalty Logó

Csokoládés croissant szirupban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
douney
Csokoládés croissant szirupban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A croissant-hoz

A sziruphoz

Összesen 782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A croissant-hoz

A sziruphoz

Összesen 3129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A croissant-hoz

A sziruphoz

Összesen 286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2496.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 3129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A croissant-hoz

A sziruphoz

Elkészítés

A croissant-hoz

  1. Mialatt olvad a leveles tészta, felrakunk forralni egy kis lábasban vizet. Ha felforrt, levesszük annyira a gázt, hogy csak gyöngyözzön. Rárakunk egy nagyobb edényt (semmiképpen se érjen bele az alja a vízbe!), és beletesszük a vajat, majd széttörve a csokoládét. Közben kézi habverővel kevergetjük.
  2. Ha felolvadt és már egynemű, hozzáadagoljuk a tejet. Beletesszük a kakaót, a cukrot - ne rakjunk sokat, mert a szirup nagyon édes-, majd a lisztet, itt vigyázunk, közben végig kevergetjük, nehogy összecsomósodjon. Ha kész, levesszük a tűzről.
  3. A felengedett, a leveles tésztát kinyújtjuk, lehetőleg kör alakúra. A kört cikkekre vágjuk, minden körcikk szélesebb végébe teszünk 1 kk tölteléket, majd szorosan feltekerjük. Az összes kis kiflit sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük a tetejüket felvert tojással.
  4. 200°C-on előmelegített sütőbe tesszük kb 20 percre.
  5. Mialatt sül, a mézet elkezdjük egy lábasban karamellizálni. Ahogy kezd sötétebb árnyalatot ölteni, hozzáöntjük a tejet. Addig kavargatjuk, amíg egynemű nem lesz, utána levesszük a gázról. és hozzáadjuk a rumaromát.
  6. A kész kifliket megmártóztatjuk a szirupban -egy kicsit időzzenek el benne-, majd egy nagy tányérra pakoljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2843
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Ajánló

Persze a tölteléket lehet helyettesíteni sűrűre főzött csokoládés pudinggal is. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran szoktam esténként karamellizált mézes-rumos tejet csinálni, segít elaludni - persze sosem ilyen töményen. Nem volt kedvem tésztát hajtogatni, a készen vett leveles tészta pedig mint tudjuk nem a legjobb croissant alap, úgyhogy gondoltam feljavítja, ha kombinálok egy kicsit.

Hozzávalók

A croissant-hoz

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...