r
Nosalty Logó

Csokoládémousse torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokoládémousse torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

374
Kalória
4.3g
Fehérje
30.2g
Szénhidrátok
27.4g
Zsír
35.8g
Víz
101.3g
Koleszterin
2.1g
Rost
19.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 374 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 374 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    328.4 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3290.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.5 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    429.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2424 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 4492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy edénybe összeszitáljuk a lisztet, sütőport és a kakaóport. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vajat, valamint a tejet, és egy fakanállal vagy elektromos habverővel kikeverjük, míg egyneművé nem válik a tészta.
  2. A masszát eloszlatjuk egy kivajazott 26 cm-es tortaformában, és 20-25 percig sütjük.
  3. Mikor kész van, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk még 10 percig, azután rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.
  4. A krémhez felforralunk 2 dl tejszínt a porcukorral, és olvadásig keverjük benne a feldarabolt csokoládét.
  5. A maradék 3 dl tejszínt a habfixáló segítségével kemény habbá verjük.
  6. Amikor a csokis tejszín már langyosra hűlt, óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabhoz.
  7. Sütőpapírból körülbelül 5 cm magas csíkokat vágunk, és kibéleljük vele a tortakarikát. Ezután a krémet eloszlatjuk a kakaós lapon, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
  8. Díszíthetjük apróra vágott csokoládéval, csokiforgáccsal, de például málnát is tehetünk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Régóta vagyok látogatója az oldalnak, de még nem bátorkodtam feltenni receptet. Mikor az egyik barátnőm születésnapjára elkészítettem a kedvenc túrótortánkat, arra gondoltam, az lesz az első receptem itt, de sajnos nem sikerült lefényképeznem. Ez a torta nálunk az abszolút kedvenc, és nem nagyon lehet elrontani, úgyhogy most erre esett a választás. A Nők lapja Konyha magazinban találtam egy csokimousse tortácska receptet, és onnan van az ötlet, kicsit máshogy kivitelezve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!