r
Nosalty Logó

Csokoládékenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládékenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.3 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 3855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A csokoládét lereszeljük és a tojásokhoz adjuk.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a pudingport. Ezt is az előzőekhez adjuk.
  4. Ha sűrű lenne egy kis tejjel lehet higítani, de nem szabad hogy túllágy legyen.
  5. Belekeverjük a darált mandulát vagy mogyorót.
  6. Egy kivajazott, kilisztezett hosszúkás sütőformába tesszük.
  7. Előmelegített sütőben ( 180 fokon ) kb. 50 perc alatt megsütjük.
  8. Ha megsült és kihűlt, akkor elkészítjük a mázat : a porcukrot összekeverjük a kakaóval. Hozzáadjuk a forró vizet. Megolvasztjuk a vajat és ezt is belekeverjük.
  9. Ezzel kenjük meg a süteményt.
  10. Mandulaforgácsokkal díszíthetjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 35558
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 29.

Ajánló

Délután egy tea, vagy forró kakaó mellé kiváló sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütés nagy enciklopédiája c. könyvben több jó sütemény receptet is találtam, ez az egyik. Egyszerű, gyors és finom. Több napig is friss marad, már ha marad belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...