r
Nosalty Logó

Csokoládéfelfújt chilis narancsconfittal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládéfelfújt chilis narancsconfittal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

Összesen 538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

Összesen 3226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1156 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    513 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1720 micro
Összesen 3226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

Elkészítés

A csokifelfújthoz

  1. A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. A csokoládét gyöngyöző vízfürdő felett a vajjal felolvasztjuk, majd (kb. 40 fok) kissé hagyjuk kihűlni, és elkeverjük a tojásos masszával.
  3. A végén a lisztet is beleszórjuk egy csipet só kíséretében. Formába töltjük, optimális esetben 6-7 darabra elegendő.
  4. 180 fokos sütőben, vízgőz mellett 8-10 perc alatt kész. Tipp: ha rugalmas, de enyhén ellenálló a tészta teteje (érzünk egy 1,5 centis keménységet) elértük a kívánt hatást.
  5. Naracsconfit elkészítése:
  6. A narancs levét a cukorral, a narancs héjával és a chilivel szirupos állagúra sűrítjük.
  7. A végén a filéket fél perc alatt átforgatjuk a szirupban, és a csokoládé csoda mellé tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15560
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 12.

Ajánló

A csokit fűszerezhetjük például: csillagánizzsal, kardamommal, fahéjjal vagy chilivel (ez utóbbi esetben már nem célszerű a narancsconfitba is tenni).  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi menü elsöprő sikert aratott desszertje.:)

Hozzávalók

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...