Csokoládé mousse tortácska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
17g finomliszt61 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
31 kcal
-
4g szőlőmagolaj31 kcal
-
0 kcal
-
33g meggy15 kcal
Mousse
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
9 kcal
-
0 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
14g tojás17 kcal
Tetejére
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
4 kcal
-
4g meggy2 kcal
Összesen
511
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g gyümölcscukor368 kcal
-
43g szőlőmagolaj376 kcal
-
0 kcal
-
400g meggy180 kcal
Mousse
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
30g gyümölcscukor110 kcal
-
0 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
165g tojás208 kcal
Tetejére
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
46 kcal
-
50g meggy23 kcal
Összesen
6126
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
4.8g gyümölcscukor18 kcal
-
2g szőlőmagolaj18 kcal
-
0 kcal
-
19.2g meggy9 kcal
Mousse
-
14.4g étcsokoládé79 kcal
-
19.2g habtejszín56 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
1.4g gyümölcscukor5 kcal
-
0 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
Tetejére
-
2.4g étcsokoládé13 kcal
-
2 kcal
-
2.4g meggy1 kcal
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
511
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 101.3 g
Zsír
-
Összesen 394.9 g
-
Telített zsírsav 210 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1947 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4660 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 762 mg
-
Foszfor 2083 mg
-
Nátrium 750 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 572 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 904.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2608 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 370 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 1129 mg
-
Retinol - A vitamin: 2309 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 3608 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2201 micro
Összesen
6126
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
10 dkg gyümölcscukor
-
0.5 dl szőlőmagolaj
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
40 dkg meggy
Mousse
-
30 dkg étcsokoládé
-
4 dl habtejszín
-
10 dkg vaj
-
3 dkg gyümölcscukor
-
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db lapzselatin
-
3 db tojás
Tetejére
-
5 dkg étcsokoládé
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg meggy
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájával és az olajjal kikeverjük a cukrot, míg halványodni nem kezd.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük habbá, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgát. Spatulával összeforgatjuk.
- A lisztet és a kakaót beleszitáljuk a habba, és óvatosan összekeverjük vele.
- Az egyszemélyes formákat kivajazzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és egynegyedéig megtöltjük a tésztával.
- A tésztába meggyszemeket dobálunk, egy formába 7-8 szemet. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni.
Mousse
- A tejszínt felverjük habbá.
- A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy kis csipet sóval felverjük habbá.
- A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, valamint a kicsavart zselatinlapokat, és robotgéppel lassú fokozaton simára keverjük, ezzel hűtjük is.
- A krémet ezután fellazítjuk a tejszínhabbal, és a tojások felvert fehérjéjével. A habot a kihűlt tésztára kanalazzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
Tetejére
- Tálalás előtt alulról tolva a tésztát a kis tortáról eltávolítjuk a gyűrűt.
- Tetejét finoman megszórjuk kakaóporral, reszelünk rá étcsokoládéból forgácsot, és egy meggyszemmel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 10x10x12
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2781
- Feltöltés dátuma: 2015. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Meglepetésnek szántam valakinek, és nagyon szerettem volna igazán finom édességet készíteni. Szerénytelenség nélkül mondhatom, ez sikerült.