r
Nosalty Logó

Csokoládé-mousse szelet Kikker konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kikker
Csokoládé-mousse szelet Kikker konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    417.5 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3905.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2332 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 5876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt bemelegítjük 220 fokra.
  2. A tésztához gyorsan összegyúrjuk a hozzávalókat, és kibélelünk vele egy kerek tepsit úgy, hogy a széle is min. 2 cm magas legyen. 10 perc alatt kisütjük.
  3. A krémhez 200 ml tejszínbe beletörjük a csokoládét, és lassú tűzön felolvasztjuk.
  4. A zselatint beáztatjuk.
  5. A 200 ml tejszíntkemény habbá verjük.
  6. A tojásokat a cukorral pár percig habosra verjük. A zselatint kinyomkodjuk, és a meleg csokihoz keverjük. A csokoládét belekeverjük a tojásos masszába, majd beleforgatjuk a tejszínt. Az egészet a tésztára öntjük, hűtőbe tesszük, és máris kész!
  7. Díszíthetjük fahéjjal, mogyoróval.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2573
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma délben virágcsokrot hozott a futár 12,5 fél éves házassági évfordulónkra. Nagy meglepetés volt, de ez azt jelentette, hogy délutánig el kell készüljön egy finom torta! Ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...