r
Nosalty Logó

Csokitorta Niki konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta Niki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

A forma kikenéséhez

Összesen 1044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

A forma kikenéséhez

Összesen 4168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

A forma kikenéséhez

Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    256.9 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 4168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sárgáját,cukorral habosra keverjük,az étcsokit és a vajat megolvasztvalassan a sárgájás cukorhoz csurgatjuk.
  2. Afahéjjal elkevert lisztet, és a kemény habbá vert fehérjét felváltvaadagoljuk (mondjuk 2 részletben)a cukros-csokis-vajas egyveleghez, és óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne törjön szét.
  3. Egy kivajazott, kilisztezett kapcsos kis (18centiátmérőjű) tortaformában megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A tortalapot célszerű a sütőben hagyni kihűlni,úgy biztos nem esik össze!
  5. A krém elkészítése: a vajat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük.
  6. Felverjük a tejszínt, habfixálóval fixáljuk, és a kakaós vajjal összeforgatjuk.
  7. A kihűlt piskótát megtöltjük.
  8. A tetejére csokimázat készítünk, egy tábla tortabevonót megolvasztunk, egy 1 teáskanál olajjal elkeverjük, ha akarjuk díszíthejük még tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3525
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiam első szülinapjára készült ez a torta, elég picike is, egyedül a harmadát megette. Ha normális tortaformában sütjük akkor 6 tojásból készüljön...

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...