r
Nosalty Logó

Csokitorta Mara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta Mara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Krémhez

Összesen 1071 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Krémhez

Összesen 6428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Krémhez

Összesen 400 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1071 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    380.8 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4019.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.7 g
  • Cukor
    536 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2265 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 6428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük.
  2. Előveszünk 2 egyforma méretű tortakarikát, amit margarinnal kikenünk, és morzsával megszórunk. A kikevert alapanyagot a két tortaformába egyformán elosztjuk. Ez vékony tésztalap lesz, amit külön kell megsütni.
  3. 180 fokon 20-25 perc alatt szépen megsütjük.
  4. A tésztákat hagyjuk kihűlni, és elkészítjük a krémet.

Krémhez

  1. A csokoládét vízgőz felett az olajjal és vajjal felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vanília kivonatot (aromát).
  2. A tejföllel összekeverjük, robotgépbe tesszük, és hozzáadjuk a porcukrot. Habosra kikeverjük, és a két lapot összetöltjük a fele krémmel. A másik felét az oldalára és a tetejére kenjük, és hullámosra díszítjük.
  3. A tetejére és az oldalára fehér csokiforgácsokat teszünk.
  4. Marcipánvirággal díszítjük.
  5. Hűtőbe tesszük, hogy a csokikrém megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3744
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon régi recept, de én egy kicsit felturbóztam, és nagyon finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...