r
Nosalty Logó

Csokitorta lisztérzékenyeknek (is)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Csokitorta lisztérzékenyeknek (is)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 6107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    419.9 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5902.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    900 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 6107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 25 dkg bevonót kis darabokra vágunk, és 2evőkanálnyi vízzel gőzfölött felolvasztjuk.
  2. (A formát kivajazzuk, morzsával beszórjuk, de csak akkor, ha nem lisztérzékenyeknek készül.) Asütőt előmelegítjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket félretesszük.
  4. Atojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. Apránkénthozzáadjuk a felolvasztott, langyos bevonót.
  5. Hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport, belekeverjük amandulát és a rumot. A vajat kis darabokban jól beledolgozzuk. (1evőkanállal félreteszünk a mázhoz.)
  6. A 4 tojásfehérjét 2 csipet sóval habbá verjük, és a tésztához adjuk.
  7. Atésztát a formába öntjük, alufóliával letakarjuk. A sütőbenközepes lángon35 percig sütjük, a közepepuha, de a széle kemény legyen.
  8. A még meleg tésztát a formából kivéve a tortatálcára tesszük.
  9. Gőz fölött felolvasztjuk a maradék tortabevonót. A porcukrot kevésvízzel sűrű péppé keverjük, a maradék vajjal együtt abevonóhoz adjuk, és simára keverjük. Egyenletesen bevonjuk vele atortát.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26462
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 28.

Ajánló

Nem csak lisztérzékenyeknek. A hozzáadott tejszínhab nem rontja el :)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokitorta lisztérzékenyeknek (is)
Harmathy Ildikó 313 recept

Glósz Kriszta lát el bennünket a piacon ezekkel a príma receptekkel, egyik gyermeke ugyanis lisztérzékeny. Ezekkel reklámozzuk Lesznik Angéla gyönyörű kerámiáit (a képen), amelyekben sütni is lehet.

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...