r
Nosalty Logó

Csokitorta 8. - liszt nélküli, osztrák módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta 8. - liszt nélküli, osztrák módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 4925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    361.5 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4921.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.4 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2186 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 4925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. A sütőformát sütőpapírral kibéleljük.
  2. Szétválasztunk 3 tojást. Az egész tojásokat a 3 sárgájával habosra keverjük, és hozzáadjuk a cukrot.Afehérjékből kemény habot verünk.
  3. A tojáshabot, a mandulát és a csokoládét a tojássárgás masszához adjuk, és a kibélelt formába simítjuk. A sütő középső részén sütjük.
  4. A megsült tortát egy rácsra borítva, egy napig állni hagyjuk. Ezután3 lapba vágjuk.
  5. Mindkét lapot meglocsoljuk rummal.
  6. A lapokat megkenjük a krémmel. A krémhez a zselatint fél deci vízben megáztatjuk, és kis lángon feloldjuk.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot és alangyos zselatint.
  8. A tortabevonó csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és bekenjük vele a tésztatetőt.
  9. 12 cikket jelölünk rajta, hogy majd könnyebben lehessen szeletelni.
  10. Tejszínhabbal bekenjük mindkét lapot, és feldíszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12056
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 03.

Ajánló

A zselatin fix-et használtam a krémnél, mert sokkal egyszerűbb, és az eredmény is ugyanolyan lett. Ha a torta tetejét is tejszínnel szeretnénk díszíteni, akkor nem elég a receptben leírt mennyiség. Én még 2 dl-t pluszban ajánlanék hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyám sütötte meg egy alkalommal ezt az isteni tortát, azóta ünnepeinken előkelő helye van az asztalunkon. (Az eredeti recept: Nova szakácskönyvek, Édességek c. könyve) Mi neveztük el liszt nélkülinek, mert nem kell bele liszt, szerintem emiatt lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...