r
Nosalty Logó

Csokitorta 5. -emeletes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flikflak
Csokitorta 5. -emeletes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1054 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 12653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1054 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    880.1 g
  • Telített zsírsav
    504 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    252 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    3714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10509.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2774 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1019 mg
  • Foszfor
    3935 mg
  • Nátrium
    2500 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1017.5 g
  • Cukor
    656 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1589.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6256 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    778 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6145 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 12653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortaformában sütött piskótához

  1. A sütést megelőző este egy edénybe beleöntjük a 2 l tejszínt, s beleszórjuk az összeaprított étcsokoládét. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg barna színű tejszínt kapunk. Nem melegítjük addig, míg felforrna!!
  2. Miután kihűlt, éjszakára betesszük a hűtőbe.
  3. Másnap megsütjük a két piskótát, majd félretesszük hűlni.
  4. A hűtőből elővesszük az előző éjszaka készített csokoládés tejszínt, s átöntjük egy nagy keverőtálba. Felverjük úgy, ahogy a sima tejszínt szoktuk, s a végén hozzáadagoljuk a habfixálókat. (Vigyázzunk arra, hogy ha nem elég hideg a tejszín, akkor nem tudjuk felverni.)
  5. A piskótákat kettőbe vágjuk. A nagy piskótalapot vastagon töltjük, s felül is vastagon fedjük a csokoládés tejszínhabbal, valamint az oldalát is teljesen betakarjuk. Ezután a tetejére helyezzük a kisebbik piskótát, aminek az oldalát nem kenjük be a csokis habbal, csak középen töltjük, s a tetejét fedjük be.
  6. A tejszínhabport felverjük hideg tejjel s habfixálóval, majd ezzel takarjuk be teljesen az emeleti részt, hogy a csokis krém ne látsszon ki egyáltalán.
  7. Ezután díszítjük tovább étcsokoládéba mártott babapiskótával, valamint vékonyra vágott csokoládészeletekkel.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22258
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Ajánló

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokitorta 5. -emeletes
Flikflak 30 recept

Ez a csokoládétorta mindig osztatlan sikert arat. Egyáltalán nem édes, s nem nehéz sütemény. Talán egyetlen hibája, hogy előző nap már tudni kell, hogy másnap épp ilyet fogunk kívánni. Egy piskótával is szoktam készíteni, amit 3 részre vágok, 1 liternyi tejszínnel - s arányosan a  hozzávalókkal - töltöm, a tetejét pedig csupán tiszta kakaóporral hintem. Nagyon ízléses úgy is, hogy látni, ahogy kiduzzad a finom krém a lapok közül.

Hozzávalók

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...