Csokitorta 5. -emeletes
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tortaformában sütött piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A kislábosban sütött piskótához
-
9g tojás12 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
167g habtejszín487 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
3g habfixáló12 kcal
A díszítéshez
-
42 kcal
-
38 kcal
-
33g babapiskóta125 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
25g tej14 kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tortaformában sütött piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
A kislábosban sütött piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
2000g habtejszín5840 kcal
-
400g étcsokoládé2184 kcal
-
40g habfixáló150 kcal
A díszítéshez
-
102g snickers szelet501 kcal
-
90g tejszínhab por458 kcal
-
400g babapiskóta1504 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
300g tej168 kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tortaformában sütött piskótához
-
8.1g tojás10 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A kislábosban sütött piskótához
-
2.7g tojás3 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
49g habtejszín143 kcal
-
9.8g étcsokoládé54 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
A díszítéshez
-
2.5g snickers szelet12 kcal
-
2.2g tejszínhab por11 kcal
-
9.8g babapiskóta37 kcal
-
2.5g étcsokoládé13 kcal
-
7.4g tej4 kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 73.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 875.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 132.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 512 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 179.3 g
Zsír
-
Összesen 880.1 g
-
Telített zsírsav 504 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 252 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 3714 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10509.7 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 2774 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 1019 mg
-
Foszfor 3935 mg
-
Nátrium 2500 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1017.5 g
-
Cukor 656 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1589.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6256 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 778 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 1525 mg
-
Retinol - A vitamin: 6145 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 1336 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2141 micro
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
A tortaformában sütött piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
2 kk sütőpor
A kislábosban sütött piskótához
-
2 db tojás
-
2 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
20 dl habtejszín
-
40 dkg étcsokoládé
-
5 csomag habfixáló
A díszítéshez
-
2 db snickers szelet
-
90 g tejszínhab por
-
40 dkg babapiskóta
Elkészítés
A tortaformában sütött piskótához
- A sütést megelőző este egy edénybe beleöntjük a 2 l tejszínt, s beleszórjuk az összeaprított étcsokoládét. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg barna színű tejszínt kapunk. Nem melegítjük addig, míg felforrna!!
- Miután kihűlt, éjszakára betesszük a hűtőbe.
- Másnap megsütjük a két piskótát, majd félretesszük hűlni.
- A hűtőből elővesszük az előző éjszaka készített csokoládés tejszínt, s átöntjük egy nagy keverőtálba. Felverjük úgy, ahogy a sima tejszínt szoktuk, s a végén hozzáadagoljuk a habfixálókat. (Vigyázzunk arra, hogy ha nem elég hideg a tejszín, akkor nem tudjuk felverni.)
- A piskótákat kettőbe vágjuk. A nagy piskótalapot vastagon töltjük, s felül is vastagon fedjük a csokoládés tejszínhabbal, valamint az oldalát is teljesen betakarjuk. Ezután a tetejére helyezzük a kisebbik piskótát, aminek az oldalát nem kenjük be a csokis habbal, csak középen töltjük, s a tetejét fedjük be.
- A tejszínhabport felverjük hideg tejjel s habfixálóval, majd ezzel takarjuk be teljesen az emeleti részt, hogy a csokis krém ne látsszon ki egyáltalán.
- Ezután díszítjük tovább étcsokoládéba mártott babapiskótával, valamint vékonyra vágott csokoládészeletekkel.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 22258
- Feltöltés dátuma: 2010. június 22.
Ajánló
Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Ez a csokoládétorta mindig osztatlan sikert arat. Egyáltalán nem édes, s nem nehéz sütemény. Talán egyetlen hibája, hogy előző nap már tudni kell, hogy másnap épp ilyet fogunk kívánni. Egy piskótával is szoktam készíteni, amit 3 részre vágok, 1 liternyi tejszínnel - s arányosan a hozzávalókkal - töltöm, a tetejét pedig csupán tiszta kakaóporral hintem. Nagyon ízléses úgy is, hogy látni, ahogy kiduzzad a finom krém a lapok közül.