Csokiszuflé egyszerűen
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz
Hozzávalók
A szufléhoz
-
100 g étcsokoládé
-
20 ml kávé
-
20 g finomliszt
-
10 g cukrozatlan kakaópor
-
220 ml tej
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
306
Kalória
8.8g
Fehérje
35.9g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
37.7g
Víz
115.9g
Koleszterin
2.8g
Rost
27g
Cukor
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
A szufléhoz
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
5g kávé0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
6 kcal
-
55g tej31 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g vaj18 kcal
Összesen
306
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
A szufléhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
20g kávé2 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
23 kcal
-
220g tej123 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
1224
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
A szufléhoz
-
16.9g étcsokoládé93 kcal
-
3.4g kávé0 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
37.3g tej21 kcal
-
6.8g tojássárgája22 kcal
-
20.3g tojásfehérje11 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
Összesen
208
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
306
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 56.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1531.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.7 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 150.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
1224
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
208
kcal
Elkészítés
A szufléhoz
- A sütőnket előmelegítjük 220 fokra, légkeverés nélkül. Négy kerámia szufléformát kikenünk vajjal: ehhez használjunk ecsetet. A vaj teljesen vonja be a formák belsejét, ha pedig ez megvan, az oldalakon felfelé irányuló ecsetvonásokkal képezzünk barázdákat, hogy a szuflé ezek mentén növekedhessen majd felfelé. A kivajazott formákat megszórjuk belül cukorral, körbeforgatva eloszlatjuk, majd a felesleget kiszórjuk. A négy formát egy tepsire helyezzük, egymástól tisztes távolban.
- Gőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét és a kávét. Simára keverjük, majd félretesszük.
- Egy tálban elkeverjük a tojássárgájákat, lisztet és kakaóport. Ha kell, adjunk hozzá némi tejet, hogy sűrű krémet kapjunk. A maradék tejet feltesszük közepes lángon melegedni, majd ha már meleg (de nem forró), fokozatosan hozzácsorgatjuk a tojásos alaphoz, ezzel hőkiegyenlítést végezve. Ha minden tejet hozzáadtunk, a keveréket visszaöntjük a fazékba és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük.
- A kakaós krémet és az olvasztott csokoládét egyesítjük egy nagyobb keverőtálban, majd hagyjuk kissé hűlni, mielőtt hozzáadnánk a tojáshabot.
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval alacsony fokozaton verni kezdjük, majd ha már fehéredni kezd a tojás, magasabb fokozatra kapcsolunk és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. A fehérjéből kemény habot kell vernünk, de fontos, hogy ne verjük túl, mert akkor ikrás lesz és törni fog, nehéz lesz elkeverni a masszában.
- A tojáshab egyharmadát a kihűlt csokis alaphoz adjuk, majd elkeverjük, ezzel fellazítva a krémet. A maradék habot két részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a masszához: ne keverjük túl, csak nagyjából legyen egységes, nem baj, ha marad benne pár fehér csík.
- A szuflémasszát elosztjuk a formák között, majd egy késsel vagy spatulával lekaparjuk a felül tornyosuló felesleget, hogy teljesen egyenes tetőt kapjon mindegyik sütemény. Ezután a hüvelykujjunkat a formák peremére helyezve, körben elválasztjuk a masszát a kerámiatálaktól: ez biztosítja majd, hogy a szuflé egyenesen felfelé kezdjen növekedni és ne repedjen szét.
- A szuflék tetejét megszórjuk egy teáskanál kristálycukorral, majd a tepsin betoljuk őket az előmelegített sütőbe és a hőfokot rögtön 190 fokra csökkentjük. 25 perc alatt készre sütjük, majd azonnal tálaljuk a szuflékat. Meghinthetjük porcukorral, illetve tejszínhabot, gyümölcsöket is tehetünk rá.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés módja: alul-felül sütés
Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert tartanak a kudarctól: az alábbi recepttel ez szerencsére teljességgel lehetetlen.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!