r
Nosalty Logó

Csokiszuflé egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Egyszerű csokiszuflé kerámiaformában, porcukorral, tejszínhabbal, friss eperrel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A szufléhoz

306
Kalória
8.8g
Fehérje
35.9g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
37.7g
Víz
115.9g
Koleszterin
2.8g
Rost
27g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szufléhoz

Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szufléhoz

Összesen 1224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szufléhoz

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A szufléhoz

  1. A sütőnket előmelegítjük 220 fokra, légkeverés nélkül. Négy kerámia szufléformát kikenünk vajjal: ehhez használjunk ecsetet. A vaj teljesen vonja be a formák belsejét, ha pedig ez megvan, az oldalakon felfelé irányuló ecsetvonásokkal képezzünk barázdákat, hogy a szuflé ezek mentén növekedhessen majd felfelé. A kivajazott formákat megszórjuk belül cukorral, körbeforgatva eloszlatjuk, majd a felesleget kiszórjuk. A négy formát egy tepsire helyezzük, egymástól tisztes távolban.
  2. Gőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét és a kávét. Simára keverjük, majd félretesszük.
  3. Egy tálban elkeverjük a tojássárgájákat, lisztet és kakaóport. Ha kell, adjunk hozzá némi tejet, hogy sűrű krémet kapjunk. A maradék tejet feltesszük közepes lángon melegedni, majd ha már meleg (de nem forró), fokozatosan hozzácsorgatjuk a tojásos alaphoz, ezzel hőkiegyenlítést végezve. Ha minden tejet hozzáadtunk, a keveréket visszaöntjük a fazékba és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük.
  4. A kakaós krémet és az olvasztott csokoládét egyesítjük egy nagyobb keverőtálban, majd hagyjuk kissé hűlni, mielőtt hozzáadnánk a tojáshabot.
  5. A tojásfehérjéket egy csipet sóval alacsony fokozaton verni kezdjük, majd ha már fehéredni kezd a tojás, magasabb fokozatra kapcsolunk és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. A fehérjéből kemény habot kell vernünk, de fontos, hogy ne verjük túl, mert akkor ikrás lesz és törni fog, nehéz lesz elkeverni a masszában.
  6. A tojáshab egyharmadát a kihűlt csokis alaphoz adjuk, majd elkeverjük, ezzel fellazítva a krémet. A maradék habot két részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a masszához: ne keverjük túl, csak nagyjából legyen egységes, nem baj, ha marad benne pár fehér csík.
  7. A szuflémasszát elosztjuk a formák között, majd egy késsel vagy spatulával lekaparjuk a felül tornyosuló felesleget, hogy teljesen egyenes tetőt kapjon mindegyik sütemény. Ezután a hüvelykujjunkat a formák peremére helyezve, körben elválasztjuk a masszát a kerámiatálaktól: ez biztosítja majd, hogy a szuflé egyenesen felfelé kezdjen növekedni és ne repedjen szét.
  8. A szuflék tetejét megszórjuk egy teáskanál kristálycukorral, majd a tepsin betoljuk őket az előmelegített sütőbe és a hőfokot rögtön 190 fokra csökkentjük. 25 perc alatt készre sütjük, majd azonnal tálaljuk a szuflékat. Meghinthetjük porcukorral, illetve tejszínhabot, gyümölcsöket is tehetünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert tartanak a kudarctól: az alábbi recepttel ez szerencsére teljességgel lehetetlen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!