r
Nosalty Logó

Csokis-vaníliás őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ritu
Csokis-vaníliás őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3020 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1916 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1812 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1247 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a cukrot és a margarint összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot.
  2. A lisztet és a sütőport külön tálban összekeverjük, és lassan adagoljuk a masszánkhoz.
  3. Ha kikevertük, akkor két külön tálba rakjuk a tésztánkat. Az egyik tálba a vaníliás pudingport rakjuk, a másik tálba pedig a kakaót, és jól elkeverjük.
  4. Kivajazzuk és kilisztezzük az őzgerincformánkat. Szétosztjuk a tésztánkat: elsőként a vaníliás kerül az aljára, majd követi a tetejére a kakaós tésztánk is.
  5. Kb. 200 fokon 30-40 percig kell sütni, tűpróbáig. Elkészítjük közben a csokimázt.
  6. A csokimáz hozzávalóit egy lábasba rakjuk, majd lassú tűzön forraljuk. A tűzről levéve hagyjuk állni.
  7. Amikor megsült a sütink, kivesszük a formából, majd leöntjük a csokimázunkkal, és díszítjük ízlésünknek megfelelően.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23363
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rókafarok süteményt szerettem volna készíteni, de nem volt itthon puncs ízű pudingpor, így a vaníliás és a kakaós rétegből ez a süti kerekedett.:) Ne legyen olyan egyszerű a sütemény, ráraktam ágianyci Kedvenc csokimázát, és díszítettem hópelyhes cukorkákkal. Elhagyható a díszítése, de bátran lehet kísérletezni vágott mandulával, tört mogyoróval, esetleg kókusszal.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...