r
Nosalty Logó

Csokis turbán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
V.Attila
Csokis turbán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

Kenéshez

Miután megsül

Összesen 1144 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

Kenéshez

Miután megsül

Összesen 4574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

Kenéshez

Miután megsül

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1144 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4613.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    1973 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.9 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 4574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tészta

Kenéshez

Miután megsül

Elkészítés

A tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben egy ek cukorral.
  2. A lisztet szitálva kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, összekavarjuk.
  3. A vajat megolvasztjuk, miután megolvadt, hozzáadjuk a maradék tejet, a tojássárgáját, összekavarjuk, a tojásfehérjét egy kicsit meghabosítjuk, azt is hozzátöltjük, és összekavarjuk.
  4. A felfuttatott élesztőt beletöltjük a lisztbe, hozzáadjuk a vajas, tejes, tojásos "kotyvalékot".
  5. Egy fakanállal összekavarjuk. Egy gyúrható, nem ragadó tészta kellene, hogy összeálljon. Amennyiben nem, még kell lisztet szitálni hozzá, hogy ne ragadjon. Lelisztezzük, majd letakarjuk. Duplájára kelesztjük.
  6. Mikor megkelt, kinyújtjuk 0,5 cm vastagra. Pizzaszeletelővel 12 téglalapra osztjuk.
  7. Minden téglalapot megkenünk 1-1 bő kanál nutellával, de úgy, hogy a tészta szélén egy mutatóujjnyi sáv szabadon maradjon.
  8. A csokis részt átlósan pizzavágóval kb. hüvelykujj vastag szeletecskékre felszabdaljuk. A két végén, a sarkaknál egy-egy kicsi háromszög legyen.
  9. A téglalapok hosszabbik szélétől rudacskáknak felcsavarjuk, majd a rudacskát csigaház alakúra felcsavarjuk.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsi távolságot hagyva a turbánok közt.

Kenéshez

  1. A tojást felverjük, hozzáadunk 1 ek. tejet, majd mindegyik turbánt megkenjük.
  2. Kenés után beindítjuk a sütőt 200 C fokra. Mikor kimelegedett, lehúzzuk a hőfokot 180 C fokra, átállítjuk a sütőt légkeverésre, és betesszük a turbánokat.
  3. 25-30 perc alatt barnára sütjük.

Miután megsül

  1. Miután megsült, kivesszük a sütőből, megkenjük jó bátran a 0,5 dl tejjel, majd a lekapcsolt sütőbe még max. 10 percre visszatesszük.
  2. Utána kiszedjük a turbánokat egy tálba, letakarjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2812
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis turbán
V.Attila 13 recept

Miután kihűlt, jó étvággyal elfogyasztjuk. Kb. 12 db lesz.

Hozzávalók

A tészta

Kenéshez

Miután megsül

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...