Csokis panettone
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
350g finomliszt1274 kcal
-
57 kcal
-
2g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
250g víz0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
20g vaj143 kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
42.4g finomliszt154 kcal
-
7 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
30.3g víz0 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
12.1g csokoládé66 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 93.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2339.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 829 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.5 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 311.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
-
2.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 kk só
-
2 ek cukor
-
15 g friss élesztő
Elkészítés
- Egy keverőtálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük a kakaóport és a sót, elkavarjuk alaposan.
- A csokoládét berakjuk a hűtőszekrénybe.
- A langyos vízben feloldjuk a kristálycukrot, és szétolvasztjuk benne az élesztőt.
- A liszt közepébe készítünk egy mélyedést, és beleöntjük az élesztős keveréket, és egy kis liszt hozzákavarása után félretesszük 10 percre pihenni.
- Miután egy kicsit megemelkedett az élesztős massza, az egész tésztát szépen összedagasztjuk, jó alaposan, és menet közben a 2 ek vajat hozzáadagoljuk, és közben dagasszuk. /Lehet természetesen dagasztógéppel is./
- Miután készen vagyunk, a tálat kissé megolajozzuk, és letakarjuk megolajozott frissentartó fóliával. 1 órán keresztül kelni hagyjuk.
- Kelés után dögönyözzük meg egy kicsit, és a csokoládédarabokat adagonként dolgozzuk bele. Próbáljunk megszaporán dolgozni, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a csokoládé. /Persze a magas kakaótartalmú csoki azért nem olvad olyan gyorsan/ Tegyük félre 5 percre pihenni.
- Vajazzunk ki egy püspökkenyérformát, az enyém 22 cm hosszú volt jelen esetben, az eredeti receptben egy 15 cm átmérőjű tortaformát írnak, /nekem sajnos olyan nem áll rendelkezésemre/ amibe egy kis sütőpapír magasítást raktak. De jobb híján így is remek eredményt kaphatunk! :)
- A kissé megpihent tésztát lazán henger lakúra formázzuk, akkorára, mint a formánk, és belehelyezzük, 45 percig olajozott fóliával letakarva kelni hagyjuk.
- A sütőt előmelegítjük 220°C fokra /légkeveréses:200°C/, s amint megkelt a tészta, betesszük a sütőbe, s ezen a hőfokon sütjük 10 percig.
- Ezután visszavesszük a hőmérsékletet 180°C fokra /légkeveréses 160°C/ és sütjük további 25-30 percig.
- Amikor kész, kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, egy rácsra helyezzük, és a tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 27153
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 23.
Ajánló
Ezt a kalácsot az olaszok krémes mascarponéval kínálják, de én szeretem hideg vajjal is, egy pohár hideg tej kíséretében, vagy kávézgatás mellé.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gondoltam csatlakozunk mi is a "Csokoládéőrülethez", s egy méltó recepttel rukkolnuk elő. :) Ez a kalács a Kenyérsütés enciklopédiája című könyvben található amúgy, Pane al Cioccolato néven. Bármikor sütöm, általában egy órán belül elfogy, mivel a családunk igen közel lakik egymáshoz, és amikor sül, mit is mondjak, mennyei illat terjed a levegőben, és a szomszédaink /akik a családtagjaink is egyben/ hamar előkerülnek. :)) Eddig a gyerkőc míg kissebb volt, nem nagyon ette, mert a csokoládét keserűnek találta, de ez alkalommal megváltoztatta ízlését, mert mire ezeket a sorokat leírtam, már a fél kalácsot megrágta. Hiába, a gyerekek is változnak! De ha kicsiknek készítjük, biztosan meg lehet próbálni tejcsokoládéval készíteni ét helyett, csak akkor érdemes előtte a fagyasztóba tenni az összetört csokit, s akkor nem olvad meg munka közben. A tésztája maga finom édes, és nagyon könnyű, biztosan úgy is jó eredményt kapunk! S hogy el ne felejtsem megemlíteni, a fotót ismét Junior Smith segítségével alkottuk! :)