r
Nosalty Logó

Csokis panettone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis panettone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2339.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük a kakaóport és a sót, elkavarjuk alaposan.
  2. A csokoládét berakjuk a hűtőszekrénybe.
  3. A langyos vízben feloldjuk a kristálycukrot, és szétolvasztjuk benne az élesztőt.
  4. A liszt közepébe készítünk egy mélyedést, és beleöntjük az élesztős keveréket, és egy kis liszt hozzákavarása után félretesszük 10 percre pihenni.
  5. Miután egy kicsit megemelkedett az élesztős massza, az egész tésztát szépen összedagasztjuk, jó alaposan, és menet közben a 2 ek vajat hozzáadagoljuk, és közben dagasszuk. /Lehet természetesen dagasztógéppel is./
  6. Miután készen vagyunk, a tálat kissé megolajozzuk, és letakarjuk megolajozott frissentartó fóliával. 1 órán keresztül kelni hagyjuk.
  7. Kelés után dögönyözzük meg egy kicsit, és a csokoládédarabokat adagonként dolgozzuk bele. Próbáljunk megszaporán dolgozni, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a csokoládé. /Persze a magas kakaótartalmú csoki azért nem olvad olyan gyorsan/ Tegyük félre 5 percre pihenni.
  8. Vajazzunk ki egy püspökkenyérformát, az enyém 22 cm hosszú volt jelen esetben, az eredeti receptben egy 15 cm átmérőjű tortaformát írnak, /nekem sajnos olyan nem áll rendelkezésemre/ amibe egy kis sütőpapír magasítást raktak. De jobb híján így is remek eredményt kaphatunk! :)
  9. A kissé megpihent tésztát lazán henger lakúra formázzuk, akkorára, mint a formánk, és belehelyezzük, 45 percig olajozott fóliával letakarva kelni hagyjuk.
  10. A sütőt előmelegítjük 220°C fokra /légkeveréses:200°C/, s amint megkelt a tészta, betesszük a sütőbe, s ezen a hőfokon sütjük 10 percig.
  11. Ezután visszavesszük a hőmérsékletet 180°C fokra /légkeveréses 160°C/ és sütjük további 25-30 percig.
  12. Amikor kész, kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, egy rácsra helyezzük, és a tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 27105
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 23.

Ajánló

Ezt a kalácsot az olaszok krémes mascarponéval kínálják, de én szeretem hideg vajjal is, egy pohár hideg tej kíséretében, vagy kávézgatás mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam csatlakozunk mi is a "Csokoládéőrülethez", s egy méltó recepttel rukkolnuk elő. :) Ez a kalács a Kenyérsütés enciklopédiája című könyvben található amúgy, Pane al Cioccolato néven. Bármikor sütöm, általában  egy órán belül elfogy, mivel a családunk igen közel lakik egymáshoz, és amikor sül, mit is mondjak, mennyei illat terjed a levegőben, és a szomszédaink /akik a családtagjaink is egyben/ hamar előkerülnek. :)) Eddig a gyerkőc míg kissebb volt, nem nagyon ette, mert a csokoládét keserűnek találta, de ez alkalommal megváltoztatta ízlését, mert mire ezeket a sorokat leírtam, már a fél kalácsot megrágta. Hiába, a gyerekek is változnak! De ha kicsiknek készítjük, biztosan meg lehet próbálni tejcsokoládéval készíteni ét helyett, csak akkor érdemes előtte a fagyasztóba tenni az összetört csokit, s akkor nem olvad meg munka közben. A tésztája maga finom édes, és nagyon könnyű, biztosan úgy is jó eredményt kapunk! S hogy el ne felejtsem megemlíteni, a fotót ismét Junior Smith segítségével alkottuk! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...