r
Nosalty Logó

Csokis-narancsos pöffeteg

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Csokis-narancsos pöffeteg
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6296.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2621 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 4660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és hagyjuk egy kissé hűlni. Eközben a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, sütőport, a kakaóport csipetnyi só hozzáadásával összekeverjük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba tesszük, és a nádcukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk további kevergetés mellett a tojásokat, a vaníliakivonatot és a narancshéjat. (Ha nincs reszelt narancshéjunk, akkor egészen apróra vágjuk fel a kandírozott narancshéjat)
  3. A kétféle keveréket, vagyis a száraz hozzávalókat és a vajas masszát egyesítsük, öntsük hozzá a tejet, és jól dolgozzuk össze. Egy ragacsos masszát fogunk kapni, amit legalább 2 órára hűtőbe kell tenni.
  4. Miután kellően lehűlt a masszánk, diónyi gombócokat formázunk belőlük, amiket először kristálycukorba, majd porcukorba forgatunk. Ügyeljünk rá, hogy mindenütt szép fehérek, azaz cukrosak legyenek.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a golyócskákat, de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben kissé megnőnek és szétterülnek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsülnek. Sütés után kihűlve akkor jó a pöffetegünk, ha kívül roppanós, belül pedig puha, omlós.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 170
  • Össznézettség: 23473
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-narancsos pöffeteg
giuliettalupa 82 recept

Egy bankett alkalmával leptek meg diákjaim ezzel a finom süteménnyel. Rögtön el is kértem a receptjét, és azóta többször is elkészítettem családom nagy örömére. Az eredeti receptet kissé átalakítottam, egy kis narancshéjjal, vaníliaesszenciával gazdagítottam az ízesítését. Nagyon kiadós és sokáig elálló süti, de ez utóbbi megjegyzés persze csak akkor igaz, ha valamilyen hozzáférhetetlen helyre rejtjük el, mert különben pillanatokon belül elfogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...