r
Nosalty Logó

Csokis-narancsos pöffeteg

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
giuliettalupa
Csokis-narancsos pöffeteg
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

581
Kalória
9.5g
Fehérje
91.9g
Szénhidrátok
22.3g
Zsír
19.6g
Víz
86.3g
Koleszterin
5.9g
Rost
48.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6296.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2621 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 4660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és hagyjuk egy kissé hűlni. Eközben a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, sütőport, a kakaóport csipetnyi só hozzáadásával összekeverjük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba tesszük, és a nádcukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk további kevergetés mellett a tojásokat, a vaníliakivonatot és a narancshéjat. (Ha nincs reszelt narancshéjunk, akkor egészen apróra vágjuk fel a kandírozott narancshéjat)
  3. A kétféle keveréket, vagyis a száraz hozzávalókat és a vajas masszát egyesítsük, öntsük hozzá a tejet, és jól dolgozzuk össze. Egy ragacsos masszát fogunk kapni, amit legalább 2 órára hűtőbe kell tenni.
  4. Miután kellően lehűlt a masszánk, diónyi gombócokat formázunk belőlük, amiket először kristálycukorba, majd porcukorba forgatunk. Ügyeljünk rá, hogy mindenütt szép fehérek, azaz cukrosak legyenek.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a golyócskákat, de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben kissé megnőnek és szétterülnek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsülnek. Sütés után kihűlve akkor jó a pöffetegünk, ha kívül roppanós, belül pedig puha, omlós.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy bankett alkalmával leptek meg diákjaim ezzel a finom süteménnyel. Rögtön el is kértem a receptjét, és azóta többször is elkészítettem családom nagy örömére. Az eredeti receptet kissé átalakítottam, egy kis narancshéjjal, vaníliaesszenciával gazdagítottam az ízesítését. Nagyon kiadós és sokáig elálló süti, de ez utóbbi megjegyzés persze csak akkor igaz, ha valamilyen hozzáférhetetlen helyre rejtjük el, mert különben pillanatokon belül elfogy.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán brownie-cookies

Amikor nem tudsz választani a brownie és a csokis keksz között, akkor vedd elő ezt a receptet, mely a két sütemény kombinációja, ráadásul tej és tojás hozzáadása nélkül! A brownie ...

Gerzsenyi Flóra

Nutella-keksz

Alig van már a mogyorókrémes üveg alján? Még ne dobd ki, süss inkább sütit belőle, pontosabban egy szaftos és puha kekszet, melynek minden falatja a csokoládé és a mogyoró ízével ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!