r
Nosalty Logó

Csokis-mogyorós sütemény

NS
Csokis-mogyorós sütemény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1828
Kalória
26.2g
Fehérje
178.5g
Szénhidrát
117.2g
Zsír
47.9g
Víz
279.7g
Koleszterin
12.2g
Élelmi rost
122.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 7314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1991.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.5 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    468.8 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7967.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1900 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1010 mg
  • Foszfor
    3476 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    713.8 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1919 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 7314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 478 kcal

Elkészítés

  1. A vajat az étcsokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk. Amíg olvad, a mandulát megpirítjuk egy serpenyőben, ugyanezt tesszük a törökmogyoróval.
  2. A fehér csokit apró kockákra tördeljük.
  3. A cukrot a tojással habosra keverjük, A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és hozzáadjuk a konyhai aprítóval felaprított pirított mandulát.
  4. Az olvasztott csokit a tojásos keverékhez adjuk, eldolgozzuk, belekeverjük a fehércsokit és a mogyorót, végül belekeverjük a lisztes keveréket, eldolgozzuk, majd a sütőformába öntjük.
  5. 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Mogyoró és a csoki alap kedvencek nálam, így ez a sütit számomra maga a tökéletesség! :D Ajánlom mindenkinek, ízletes nagyon!

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...