r
Nosalty Logó

Csokis mennyország

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Horváth Zsófia
Csokis mennyország
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell öntet

Díszítés

Összesen 864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell öntet

Díszítés

Összesen 10362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell öntet

Díszítés

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    523.8 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9189.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2279 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    3380 mg
  • Nátrium
    2758 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1306.6 g
  • Cukor
    936 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1413 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 10362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A hozzávalókat három részre osztjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a porcukorral és a margarinnal jól kikeverjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd végül hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját.
  5. Kivajazott és lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. Ezt még kétszer megismételjük, hogy három lapunk legyen.

Krém

  1. A tejszínt felmelegítjük, majd 20 dkg csokoládét felolvasztunk benne.
  2. Teljesen lehűtjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük robotgép segítségével.
  3. A maradék 5 dkg csokoládét apróra vágjuk, a csokis kekszet pedig összetördeljük, és a krémbe forgatjuk.

Karamell öntet

  1. Miután a tortát összeállítottuk, a tetejét karamell öntettel borítjuk be.
  2. A cukrot a vízzel közepes tűzön addig melegítjük, míg a cukor felolvad, majd kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk.
  3. Ezután óvatosan hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
  4. Megvárjuk, míg langyos lesz, és a torta tetejére kenjük.

Díszítés

  1. A tortához "kerítésként" babapiskótát használtam, amit előtte olvasztatott csokoládéval meghúztam.
  2. A tetejére díszítésként toffifee, csokis keksz, gabonagolyó és különböző csokoládé díszek kerültek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14969
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Horváth Zsófia 1 recept

Ezt a tortát először apukám születésnapjára készítettem el, akiről tudni kell, hogy nagyon édesszájú és nagyon szereti a csokit. Kicsit olyan, mint Gombóc Artúr, mindegy, hogy milyen, csak csoki legyen. :) Tehát ezt a tortát Ő ihlette, aki nagyon megörült a torta láttán, de nagy bánatára nem sokáig lelhette benne örömét, mivel nagyon hamar elfogyott. Bátran ajánlom mindenkinek az elkészítését, mert a siker tuti biztos! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...