Csokis-meggyes süti Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
11 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
170g meggybefőtt122 kcal
A krémhez
-
83g meggylé33 kcal
-
13g likőr41 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
64 kcal
-
18g gyümölcscukor64 kcal
A csokoládémázhoz
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
Összesen
760
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
14g gyümölcscukor52 kcal
-
0g só0 kcal
-
46 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
680g meggybefőtt490 kcal
A krémhez
-
330g meggylé132 kcal
-
50g likőr164 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
257 kcal
-
70g gyümölcscukor258 kcal
A csokoládémázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
Összesen
3044
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
9.3g tojás12 kcal
-
0.8g gyümölcscukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
3.4g rétesliszt12 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
38.5g meggybefőtt28 kcal
A krémhez
-
18.7g meggylé7 kcal
-
2.8g likőr9 kcal
-
11.3g habtejszín33 kcal
-
3.8g tejszínízű pudingpor15 kcal
-
15 kcal
A csokoládémázhoz
-
5.7g étcsokoládé31 kcal
-
0.6g szőlőmagolaj5 kcal
Összesen
173
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
760
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 128.1 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 799 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2444 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 1059 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.3 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 275.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 879 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 473 mg
-
Retinol - A vitamin: 866 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 780 micro
Összesen
3044
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
2 ek gyümölcscukor
-
1 csipet só
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 púpozott ek rétesliszt
-
1 kk sütőpor
A töltelékhez
-
680 g meggybefőtt
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
-
7 dkg gyümölcscukor
A csokoládémázhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 ek szőlőmagolaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, s aztán adagonként beleforgatjuk a tojásfehérjét.
- Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tortakeretbe (38x26 cm) elsimítjuk a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.
- Még langyosan lehúzzuk a tésztát a sütőpapírról, majd kiterítve hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez
- A meggybefőttről teljesen lecsurgatjuk a levét egy lábasba. A meggyet félretesszük.
A krémhez
- A meggylevet, a likőrt és 1 dl tejszínt felforralunk. A másik dl tejszínben csomómentesre elkeverjük a pudingport, és a forró lébe öntjük. Folyamatos keverés mellett besűrítjük.
- A kész krémet kihűtjük.
- A tésztalapot kettévágjuk. Az alsó félre rákenjük a kihűlt krémet, amibe belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyszemeket.
- A másik lapot megfordítjuk, így felül lesz a sima, egyenletes része. A lapot enyhén a meggyes krémhez nyomkodjuk.
A csokoládémázhoz
- Egy tálba mérjük a csokoládét és a szőlőmagolajat, és mikróban 1 perc alatt megolvasztjuk. Elkeverjük.
- A tészta tetejére öntjük, és elsimítjuk rajta.
- Egy-két órára hűtőbe tesszük megdermedni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x26
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 12509
- Feltöltés dátuma: 2014. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Régóta motoz a fejemben, hogy valami ilyesmit sütnék. A gondolatot biztosan a mézes krémes indította el. Próbából most csak ekkora mennyiséget készítettem.