r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes muffin Mévi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-meggyes muffin Mévi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1886 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4573.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 1886 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A búza finomlisztet és a teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral.
  3. Megolvasztjuk a vajat.
  4. Az olvasztott vajat összeturmixoljuk a tejjel, a tojásfehérjével (a tojássárgáját közben hozzáadjuk a lisztes keverékhez), és a meggy felével.
  5. A turmixolt lét hozzáöntjük a lisztes keverékhez és tojássárgához.
  6. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Ezt összekeverjük.
  7. Felvágjuk a magozott meggy másik felét, és a keverékhez adjuk.
  8. Darabkákra törjük/vágjuk/reszeljük az étcsokoládét és a keverékhez adjuk. Újra összekeverjük a masszát.
  9. Vajjal kikent/ muffinpapírral kibélelt muffinformákba önjük a masszát. A tetejébe még nyomhatunk 1-3 magozott meggyet.
  10. Az előmelegített sütőben (8 fokozatból 7-en) 30 percig sütjük a csokis-meggyes muffint.
  11. Melegen tálaljuk. Hidegen ugyanolyan jóízűen fogyasztható!
  12. Jó sütést! Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8642
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nosalty facebook oldalán olvastam a versenyről, és elhatároztam, hogy kitalálok egy receptet, sütök és egy nagyszerű fotóval nevezni is fogok. Másnap a szükséges hozzávalók beszerzése után neki is álltam sütni, és a párom segített a fotózásban. Szerinte és a kollégáim szerint is érdemes volt beszállni a versenybe:)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...