r
Nosalty Logó

Csokis-mandulás rolád málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Puffin
Csokis-mandulás rolád málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

Összesen 969 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

Összesen 3866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 969 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    743 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 3866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

piskóta

töltelék

Elkészítés

piskóta

  1. A cukorból tegyünk félre 2 evőkanállal és a maradékot öntsük bele egy tálba. Adjuk hozzá a megőrölt mandulát. Ehhez a száraz keverékhez egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyiket jól elkeverve.
  2. A tojásfehérjéket a sóval verjük fel keményre, majd a két evőkanál cukrot adjuk hozzá. Keverjük tovább 20 másodpercig. A mandulás keverékbe forgassuk bele a lisztet, majd az egészet óvatosan keverjük össze a keményre vert tojásfehérjével. Ezután az olvasztott vajat keverjük hozzá.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 12-15 percig süssük a piskótalapot. Hagyjuk kihűlni.
  4. A töltelékhez gőz felett olvasszuk meg a csokit a tejjel együtt. A habtejszínt kemény habbá verjük. A felolvasztott csokit egy kisebb mennyiségű tejszínhabbal összekeverjük, majd az egészet összekeverjük a többi tejszínhabbal.
  5. A kihűlt piskótát sütőpapírra helyezve, a csokis krém egyharmadával kenjük meg, és a málnát egyenletesen szórjuk el a csokis felületen. Pár szem málnát tegyünk félre díszítésnek.
  6. Óvatosan és lazán tekerjük fel. A maradék krémmel vonjuk be a roládot, és tegyük egy órára hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 493
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagy angol csokis könyvben találtam erre a receptre. A málna és a csoki kellemes harmóniában érvényesül ebben a finom süteményben.

Hozzávalók

piskóta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...