r
Nosalty Logó

Csokis-mandulás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-mandulás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3975.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.8 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 4089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrotés a kockára vágott jéghideg vajat késes robotgépbe (esetleg turmixgépbe) tesszük, és addig keverjük, míg morzsás állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, majd addig mixeljük, míg a tészta összeáll (nagyon gyorsan ment). A tésztát fóliába csomagolva, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
  3. A krémhez a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és apránként a tejet, majd csomómentesre keverve, állandó keverés mellett krémmé főzzük. A tűzhelyről levesszük, majd beletördeljük a csokoládédét, és kevergetjük, míg felolvad.
  4. A mandulából kb. 2 evőkanálnyit tegyünk félre a tetejéhez, a többirobotgéppel megdaráljuk, és azt is a csokoládés krémhez adjuk. Legalább langyosra hűtjük, majd egyesével alaposan eldolgozzuk benne a tojásokat.
  5. A tésztát belenyomkodjuk egy pitetálba (a peremére is), villával sűrűn megszurkáljuk, majd egy sütőpapírt borítunk rá, erre valamilyen száraz hüvelyest szórunk, és ún. vakon elősütjük, előmelegített sütőben15 percig. (Ezt az eredeti recept nem írta, de tapasztalatom szerint ennek a műveletnek az elhagyása esetén félő, hogy "szalonnás" lesz a tészta.)
  6. A sütőpapírt eltávolítjuk, majd a tésztára ráöntjük a krémet, a tetejét megszórjuk a félretett mandulával, és további 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11335
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre jó idő van. Ennek örömére fel is avattam a teraszomat ezzel a pitével, a receptet tegnap láttam egy női magazinban. Elég ritka, hogy recept alapján sütök/főzök, inkább csak ötletadóak a receptek. Most is így volt, bár most csak alig tértem el az eredeti recepttől, inkább az elkészítés módjában. Amit viszont először próbáltam ki, az az omlós tészta robotgéppel készítése. Azt kell mondjam, mostantól csak így fogom készíteni, sokkal gyorsabban készen lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...