Csokis-mandulás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
19g finomliszt68 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
6g tej4 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
A töltelékhez
-
13g mandula74 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
29 kcal
-
38g tej21 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
A díszítéshez
-
6g mandula37 kcal
Összesen
513
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
50g tej28 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
100g mandula590 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
229 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A díszítéshez
-
50g mandula295 kcal
Összesen
4089
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
11.1g finomliszt41 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
A töltelékhez
-
7.4g mandula44 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
4.5g étkezési keményítő17 kcal
-
22.3g tej12 kcal
-
7.4g étcsokoládé41 kcal
-
16.3g tojás21 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
A díszítéshez
-
3.7g mandula22 kcal
Összesen
305
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
513
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 95.8 g
Zsír
-
Összesen 223.5 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3975.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 995 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 613 mg
-
Foszfor 1589 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 431.8 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 239.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1072 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 846 mg
-
Retinol - A vitamin: 1055 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1252 micro
Összesen
4089
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g finomliszt
-
1 ek porcukor
-
40 g vaj
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
-
150 g cukor
-
60 g vaj
-
60 g étkezési keményítő
-
3 dl tej
-
4 db tojás
-
1 db tojásfehérje
A díszítéshez
-
5 dkg mandula
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, a porcukrotés a kockára vágott jéghideg vajat késes robotgépbe (esetleg turmixgépbe) tesszük, és addig keverjük, míg morzsás állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, majd addig mixeljük, míg a tészta összeáll (nagyon gyorsan ment). A tésztát fóliába csomagolva, hűtőszekrénybe tesszük.
- A szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
- A krémhez a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és apránként a tejet, majd csomómentesre keverve, állandó keverés mellett krémmé főzzük. A tűzhelyről levesszük, majd beletördeljük a csokoládédét, és kevergetjük, míg felolvad.
- A mandulából kb. 2 evőkanálnyit tegyünk félre a tetejéhez, a többirobotgéppel megdaráljuk, és azt is a csokoládés krémhez adjuk. Legalább langyosra hűtjük, majd egyesével alaposan eldolgozzuk benne a tojásokat.
- A tésztát belenyomkodjuk egy pitetálba (a peremére is), villával sűrűn megszurkáljuk, majd egy sütőpapírt borítunk rá, erre valamilyen száraz hüvelyest szórunk, és ún. vakon elősütjük, előmelegített sütőben15 percig. (Ezt az eredeti recept nem írta, de tapasztalatom szerint ennek a műveletnek az elhagyása esetén félő, hogy "szalonnás" lesz a tészta.)
- A sütőpapírt eltávolítjuk, majd a tésztára ráöntjük a krémet, a tetejét megszórjuk a félretett mandulával, és további 40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 65 perc
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11335
- Feltöltés dátuma: 2011. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Végre jó idő van. Ennek örömére fel is avattam a teraszomat ezzel a pitével, a receptet tegnap láttam egy női magazinban. Elég ritka, hogy recept alapján sütök/főzök, inkább csak ötletadóak a receptek. Most is így volt, bár most csak alig tértem el az eredeti recepttől, inkább az elkészítés módjában. Amit viszont először próbáltam ki, az az omlós tészta robotgéppel készítése. Azt kell mondjam, mostantól csak így fogom készíteni, sokkal gyorsabban készen lett.