r
Nosalty Logó

Csokis kalácstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aaaniii
Csokis kalácstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 683 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    149.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.8 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 4100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 tk cukorral meleg helyen felfuttatjuk. Közben felolvasztunk 10 dkg margarint. Meglangyosítunk még 1,5 dl tejet, belekeverjük a cukrokat, egy csipet sót és a tojást.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, apránként hozzáöntjük a tejes keveréket. Alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a margarint. Kézzel vagy géppel kidagasztjuk, letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  3. A csokoládét apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tésztát lisztezett deszkán összegyúrjuk a csokival, kb. 30 cm hosszú rúddá formázzuk, és 12 szeletre vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk 1-1 aszalt gyümölcsöt, és gombóccá gyúrjuk.
  4. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát. Egymás mellé belerakjuk a gombócokat (körben 9, középre 3 db), letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük. A maradék 1 dl tejet meglangyosítjuk a maradék 2,5 dkg margarinnal. A kelesztés után a tésztára öntjük, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3413
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Ajánló

Porcukorral meghintve tálaljuk. Ha kapcsos tortaformában sütöd, mindenképp tegyél alá tepsit, mert nekem kiszivárgott a tejes-margarinos keverék az aljánál. A recept szerint 35 percig kell sütni, nekem 20 perc alatt kész volt, gondolom sütője válogatja...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aaaniii 27 recept

Egy régebbi újságban akadt meg a szemem rajta... Az eredeti recept szerint vaníliaöntettel tálaljuk, én ezt most kihagytam, legközelebb talán kipróbálom. Aszalt gyümölcs nélkül is jó, aki esetleg nem szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...