r
Nosalty Logó

Csokis habcsók-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mislenbaba
Csokis habcsók-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A mogyorós habcsóktésztához

A csokis töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A mogyorós habcsóktésztához

A csokis töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 7816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A mogyorós habcsóktésztához

A csokis töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    567.5 g
  • Telített zsírsav
    289 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4983.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 7816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A mogyorós habcsóktésztához

A csokis töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Elkészítés

A mogyorós habcsóktésztához

  1. A habcsókhoz keverjük össze a darált mogyorót, az étkezési keményítőt, valamint 3/4 bögre cukrot.
  2. Verjük fel a tojásfehérjét, ne túl keményre, majd apránként adjuk hozzá a maradék cukrot. Verjük, míg sűrű és kemény lesz.Keverjük a mogyorós keverékhez.
  3. Egy sütőpapíron jelöljünk be 3 db 20 cm-es oldalú négyzetet, majd tegyük a papírokat a tepsibe.
  4. A habcsókot töltsük egy kis nyomócsővel ellátott habzsákba.
  5. Először a négyzetek keretét rajzoljuk meg a habbal, majd töltsük ki vele az egész területet.
  6. Süssük 45 percig, vagy míg ropogós és száraz lesz.
  7. A töltelékhez keverjük lágyra a vajat.Adjuk hozzá a csokoládét, a cukrot, valamint a tejszínt, és verjük, míg besűrűsödik.
  8. Adjuk hozzá a brandy-t és a mogyorót.
  9. A bevonathoz gőz fölött melegítsük a csokoládét és az olajat.Kavargassuk, míg a csokoládé elolvad, s a massza egynemű lesz.Vegyük le a gőzről, és hagyjuk kihűlni.
  10. Állítsuk össze a tortát.Tegyünk egy réteg habcsókot egy lapostányérra, majd kenjük meg a töltelék felével.
  11. Tegyünk rá egy másik habcsókot és a maradék tölteléket.
  12. Az utolsó habcsókot vágjuk kockákra, (jaj de unom már ezt írni, de az eredetiben ez van), s átlósan helyezzük őket a torta tetejére.
  13. Csepegtessük le a csokibevonattal, s tejszínhabbal díszítsük. (Ennyi. A recept szerint. Én egy kicsit egyszerűsítettem. :-) )
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17651
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Ajánló

Brutálisan krémes. Brutálisan krémes sütemény kedvelőknek! :-D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

Na szóval. Habcsók ... lettem. Találjátok ki az oda illő szót :-). Kezdeném is miket változtattam. A teavaj helyett 10 dkg vaj és a maradék margarin volt éppen. A Brandy kimaradt. Nincs itthon. A két bögre tejszín az fél liter volt. A darált mogyoró nekem földi volt, bár nem is írta a recept, hogy milyen is kellene. Gyanítom, hogy az összes többi mogyi is jó vagy talán még jobb is. Vagy mandula? Csokoládé bevonat az nincs. A félédes tejcsokoládét, ahogy a recept írta, én valamiért fehér csokoládénak olvastam, így volt 17 dkg olvasztott fehércsokim :-D. Na szóval azt sem gőz fölöt olvasztgattam, csak ment a mikróba, és kész. Ezt csorgattam a tetejére. Az elkészítés: Mint látható, én kerek tortalapokat készítettem. A recept 20 cm-es négyzeteket ír. Komolyan mondom, hogy úgy akartam, de még az én nagyobb sütőm tepsijébe sem fért el egyszerre a három négyzet. Viszont a körök, amik kb.18 cm-eesek voltak (nem is kb., mert megmértem), elfértek. Meg szerintem sokkal szebb egy kerek torta. Nem szórakoztam a habzsákkal sem. Fogtam, mint mikor a Pavlova tortát készítem, csak simán a megrajzolt körökbe belepakoltam a habcsókot. A  40-50 perc sütési idő, az nekem 90 perc volt, és hagytam is teljesen kihűlni úgy, hogy nem nyitottam ki a sütő ajtaját, csak kb. 2 és fél óra után. A harmadik lapot sem vagdostam kockára, csak simán rátettem. Ezt csorgattam meg a fehércsokival, és eperrel díszítettem. A tejszínhab az teljesen kimaradt, mert elég édes volt így is. Azért az eper az nagyon ment hozzá. A  csokis tejszínes töltelékkel volt valami gáz, mármint nem írta a recept, hogy esetleg verjük habbá a tejszínt, vagy esetleg gőz fölött sűríteni kellene, de olyan volt, mintha kicsapódott volna a víz. Lehet, hogy csak egy profi tudná megmondani, hogy lehetne  még jobb, de várom az ötleteket a krém tökéletesítésére. Uh. Előkészületi idő: ha a mogyorót is te pucolod, és darálod, akkor az még plussz fél óra! :-) Senki ne csodálkozzon, ha netán elkészíti, és amint kés éri a tortát, az egész összeesik. Addig lehet benne gyönyörködni, amíg nem ettünk belőle.

Hozzávalók

A mogyorós habcsóktésztához

A csokis töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...