Csokis habcsók-torta
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
A mogyorós habcsóktésztához
-
15g földimogyoró85 kcal
-
11 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
24g tojásfehérje12 kcal
A csokis töltelékhez
-
23g vaj165 kcal
-
17g tejcsokoládé91 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g brandy4 kcal
-
10g földimogyoró57 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
15g tejcsokoládé80 kcal
-
7 kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
A mogyorós habcsóktésztához
-
150g földimogyoró851 kcal
-
114 kcal
-
288g cukor1113 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
A csokis töltelékhez
-
230g vaj1649 kcal
-
170g tejcsokoládé910 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g brandy37 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
150g tejcsokoládé803 kcal
-
71 kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
A mogyorós habcsóktésztához
-
7.8g földimogyoró44 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
12.6g tojásfehérje7 kcal
A csokis töltelékhez
-
12g vaj86 kcal
-
8.9g tejcsokoládé48 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
26.2g habtejszín76 kcal
-
0.8g brandy2 kcal
-
5.2g földimogyoró30 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
7.8g tejcsokoládé42 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 56.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128 g
Zsír
-
Összesen 567.5 g
-
Telített zsírsav 289 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 187 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4983.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 1256 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 689 mg
-
Foszfor 2007 mg
-
Nátrium 898 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.9 g
-
Cukor 510 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 599.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 675 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 3102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 663 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
A mogyorós habcsóktésztához
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1.3 bögre cukor
-
6 db tojásfehérje
A csokis töltelékhez
-
23 dkg vaj
-
3 ek cukor
-
5 dl habtejszín
-
2 ek brandy
-
10 dkg földimogyoró
A csokoládé bevonathoz
-
15 dkg tejcsokoládé
-
2 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
A mogyorós habcsóktésztához
- A habcsókhoz keverjük össze a darált mogyorót, az étkezési keményítőt, valamint 3/4 bögre cukrot.
- Verjük fel a tojásfehérjét, ne túl keményre, majd apránként adjuk hozzá a maradék cukrot. Verjük, míg sűrű és kemény lesz.Keverjük a mogyorós keverékhez.
- Egy sütőpapíron jelöljünk be 3 db 20 cm-es oldalú négyzetet, majd tegyük a papírokat a tepsibe.
- A habcsókot töltsük egy kis nyomócsővel ellátott habzsákba.
- Először a négyzetek keretét rajzoljuk meg a habbal, majd töltsük ki vele az egész területet.
- Süssük 45 percig, vagy míg ropogós és száraz lesz.
- A töltelékhez keverjük lágyra a vajat.Adjuk hozzá a csokoládét, a cukrot, valamint a tejszínt, és verjük, míg besűrűsödik.
- Adjuk hozzá a brandy-t és a mogyorót.
- A bevonathoz gőz fölött melegítsük a csokoládét és az olajat.Kavargassuk, míg a csokoládé elolvad, s a massza egynemű lesz.Vegyük le a gőzről, és hagyjuk kihűlni.
- Állítsuk össze a tortát.Tegyünk egy réteg habcsókot egy lapostányérra, majd kenjük meg a töltelék felével.
- Tegyünk rá egy másik habcsókot és a maradék tölteléket.
- Az utolsó habcsókot vágjuk kockákra, (jaj de unom már ezt írni, de az eredetiben ez van), s átlósan helyezzük őket a torta tetejére.
- Csepegtessük le a csokibevonattal, s tejszínhabbal díszítsük. (Ennyi. A recept szerint. Én egy kicsit egyszerűsítettem. :-) )
- Sütés hőfoka: 110 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 17666
- Feltöltés dátuma: 2011. április 01.
Ajánló
Brutálisan krémes. Brutálisan krémes sütemény kedvelőknek! :-D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Na szóval. Habcsók ... lettem. Találjátok ki az oda illő szót :-). Kezdeném is miket változtattam. A teavaj helyett 10 dkg vaj és a maradék margarin volt éppen. A Brandy kimaradt. Nincs itthon. A két bögre tejszín az fél liter volt. A darált mogyoró nekem földi volt, bár nem is írta a recept, hogy milyen is kellene. Gyanítom, hogy az összes többi mogyi is jó vagy talán még jobb is. Vagy mandula? Csokoládé bevonat az nincs. A félédes tejcsokoládét, ahogy a recept írta, én valamiért fehér csokoládénak olvastam, így volt 17 dkg olvasztott fehércsokim :-D. Na szóval azt sem gőz fölöt olvasztgattam, csak ment a mikróba, és kész. Ezt csorgattam a tetejére. Az elkészítés: Mint látható, én kerek tortalapokat készítettem. A recept 20 cm-es négyzeteket ír. Komolyan mondom, hogy úgy akartam, de még az én nagyobb sütőm tepsijébe sem fért el egyszerre a három négyzet. Viszont a körök, amik kb.18 cm-eesek voltak (nem is kb., mert megmértem), elfértek. Meg szerintem sokkal szebb egy kerek torta. Nem szórakoztam a habzsákkal sem. Fogtam, mint mikor a Pavlova tortát készítem, csak simán a megrajzolt körökbe belepakoltam a habcsókot. A 40-50 perc sütési idő, az nekem 90 perc volt, és hagytam is teljesen kihűlni úgy, hogy nem nyitottam ki a sütő ajtaját, csak kb. 2 és fél óra után. A harmadik lapot sem vagdostam kockára, csak simán rátettem. Ezt csorgattam meg a fehércsokival, és eperrel díszítettem. A tejszínhab az teljesen kimaradt, mert elég édes volt így is. Azért az eper az nagyon ment hozzá. A csokis tejszínes töltelékkel volt valami gáz, mármint nem írta a recept, hogy esetleg verjük habbá a tejszínt, vagy esetleg gőz fölött sűríteni kellene, de olyan volt, mintha kicsapódott volna a víz. Lehet, hogy csak egy profi tudná megmondani, hogy lehetne még jobb, de várom az ötleteket a krém tökéletesítésére. Uh. Előkészületi idő: ha a mogyorót is te pucolod, és darálod, akkor az még plussz fél óra! :-) Senki ne csodálkozzon, ha netán elkészíti, és amint kés éri a tortát, az egész összeesik. Addig lehet benne gyönyörködni, amíg nem ettünk belőle.