r
Nosalty Logó

Csokis gesztenyegolyók piskóta alapon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
Csokis gesztenyegolyók piskóta alapon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Összesen 601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Összesen 4802 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2229.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    359 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 4802 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. 5tojásból piskótatésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét elkezdjük habbá verni. Mikor már kemény, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját. Végül a sütőporral vegyített lisztet.
  2. Nagy tepsiben megsütjük, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  3. 75 dkg gesztenyemasszát kiolvasztunk, és 8 dkg porcukorral és 4 cl rummal összegyúrjuk. Cseresznye nagyságú golyókat készítünk. (Érdemes előre elkészíteni mindet.) Hústűre szúrva olvasztott csokoládéba mártjuk.
  4. Kb. 15 dkg csokit gőz fölött kiolvasztunk, és 6-7 cl olajat adunk hozzá. A piskótát körberakjuk a csokis gesztenyegolyókkal, majd még egy "emeletet" teszünk rá.
  5. Töltelék:2 dl tejszínt keményre felverünk a cukorral, és 15 dkg gesztenyemasszát dolgozunk bele, és hozzáadjuk a rumot és a habfixet. Habzsákba töltjük, és a kis üregeket kitöltjük a krémmel.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5794
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis gesztenyegolyók piskóta alapon
Szöszi konyhája 14 recept

Karácsonyi készülődéskor találtam rá erre a receptre, melyet aztán el is készítettem. Nagy sikere volt, mivel nagyon finom és igen látványos sütemény. Tanács kezdőknek: a csokival akkor jó dolgozni ha 43-45 fokos. Érdemes több piskótát egyszerre "építeni", míg az egyik hűl, illetve megköt, addig a másik készül. Így nem csúsznak le a gesztenyegolyók!

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...