r
Nosalty Logó

Csokis fánk Eila konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eila
Csokis fánk Eila konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 1009 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 5047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1009 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    196.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3670.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 5047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben kevés cukorral.
  2. Míg az élesztő felfut, a lisztet, cukrot és a sót kimérjük egy tálban. A maradék tejet, a tojásokat, az olvasztott vajat, rumot és a vanília aromát elkeverjük.
  3. A felfutott élesztőt a liszthez adjuk, lassan hozzáöntjük a nedves hozzávalókat, és egy eléggé lágy tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen legalább duplájára kelesztjük.
  4. Egy lisztezett felületre kiborítjuk a tésztát, átdagasztjuk még egy kicsit, és a kezünk segítségével 2 cm vastagra szétnyújtjuk, ha nem sikerül, sodrófát is használhatunk. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, és letakarva még 40 percig kelesztjük.
  5. A fánkok közepét ujjunkkal benyomjuk, és közepesen forró olajban sütjük, hogy először a lyukas oldaluk legyen alul. Fedővel lefedjük, majd kb. egy perc után megfordítjuk a fánkokat, és a másik oldalukat is pirosra sütjük, ilyenkor már fedő nélkül. A kisült fánkokat langyosra hűtjük.
  6. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, belemártjuk a fánkokat. Az étcsokoládéból csokiforgácsot csinálunk, és megszórjuk vele őket.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2465
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig elcsábulok, ha az egyik hipermarketben szembetalálkozok egy hasonló fánkkal... így kompromisszumot kötöttem magammal, hisz hetek óta nyaggattak a "farsangi szezon van, fánkot kell enni" mondattal... :)

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...