r
Nosalty Logó

Csokis fánk Anikusz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Anikusz
Csokis fánk Anikusz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

A sütéshez

1778
Kalória
18.8g
Fehérje
131.5g
Szénhidrátok
129.5g
Zsír
39.5g
Víz
69.5g
Koleszterin
5.6g
Rost
30.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

A sütéshez

Összesen 1778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

A sütéshez

Összesen 14222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

A sütéshez

Összesen 465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    1035.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    461 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    346 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5989.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    1955 mg
  • Nátrium
    2097 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1051.9 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    316.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    365 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    722 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 14222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 465 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta előkészítése:
  2. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a cukrot, sót, a margarint, a rumot, majd a felfuttatott élesztőt. Az egészet konyhai robotgéppel vagy kézzel fényesre dagasztjuk.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kisszaggatjuk (a kis lyukat én pici szájú üveggel szaggatom, de lehet műanyag flakonnal is).
  6. Fánkok sütése:
  7. Az olajat felforrósítjuk, közepes lángon, de ne nagyon forróra, mert akkor megég.
  8. Az újra megkelt fánkokat az olajba tesszük.
  9. A lisztes felük kerüljön felülre. Egyszerre keveset tegyünk a lábosba. Az első oldalnál fedjük le a lábast. Aranysárgára süssük, majd fordítsuk meg.
  10. A másik oldalt fedő nélkül süssük. Papírtörlőre kiszedve megvárjuk, míg kihűl.
  11. Fánkok bevonása:
  12. Vízgőz felett 1 ek olajjal felolvasztjuk a csokoládét. Belemártjuk a fánkok egyik felét.
  13. Megszórjuk cukordarával. Tálcára tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Imádjuk a fánkot, de a csokis fánkot még jobban. :-) Nem lehet abbahagyni.:-(

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!