r
Nosalty Logó

Csokis fánk ahogy CsuZsó készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CsuZsó
Csokis fánk ahogy CsuZsó készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 6444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    523.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    227 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2026.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 6444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 497 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, sót, tojássárgáját és a vajat összekeverjük (a vajat érdemes előbb kivenni a hűtőből, hogy puha legyen, vagy mikróban kicsit megolvasztani), majd a langyos tejjel és az élesztővel összegyúrjuk. Jól dolgozzuk ki a tésztát. (Ha nagyon ragad, lehet tenni még bele lisztet, de mértékkel.) Majd meleg helyen kelesztjük fél órát.
  3. Miközben kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.A porcukrot és a kakaót a vízzel felmelegítjük és jól elkeverjük. Mikor kicsit kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. A vajat jól kikeverjük, majd ezt is a krémhez adjuk.
  4. Mikor megkelt a tészta, két cipóra osztjuk. Az a cipó, melyből a teteje lesz a fánknak, kicsit legyen nagyobb a másiknál.Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, vastagsága teetszőleges (2 mm-1 cm-ig).
  5. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és egy szaggatóval kört rajzolunk rajta (hogy tudjuk mekkora lesz a fánk). A közepébe belehelyezzük a krémet. Ezután kinyújtjuk a másik cipót is és ráfektetjük a töltelékes tésztára.
  6. Kicsit megnyomkodjuk, hogy jól összetapadjon és kiszaggatjuk. Egy kicsit állni hagyjuk, addig felforrósítjuk az olajat.
  7. A forró olajban pár perc alatt megsütjük a fánkokat. (Ha azt szeretnétek, hogy szalagos legyen, akkor fordítsatok egyet rajta és takarjátok le. A sütési idő a tészta vastagságától függ.)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 52151
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Ajánló

Nagyon vigyázzunk az olaj hőmérsékletére, mert ha nem elég meleg az olaj, akkor megszívja magát a fánk és ehetetlen lesz. Kb. 20 fánk lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis fánk ahogy CsuZsó készíti
CsuZsó 1 recept

Egy internetes oldalon találtam a receptet, kicsit átvariáltam, és íme egy nagyon finom fánk. A tölteléket pudinggal is lehet helyettesíteni, azzal nincs annyi macera. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...