Csokis fánk ahogy CsuZsó készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
CsuZsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 47% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
16 kcal
-
0g só0 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A töltelékhez
-
25g porcukor97 kcal
-
17 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
1611
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 47% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g instant élesztő65 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A töltelékhez
-
100g porcukor387 kcal
-
68 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
6444
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 47% Zsír
A tésztához
-
23.1g finomliszt84 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
15.4g tej9 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
3.8g vaj28 kcal
-
1.5g instant élesztő5 kcal
-
0g só0 kcal
-
32.7g napraforgó olaj289 kcal
A töltelékhez
-
7.7g porcukor30 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
2.3g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
1.1g porcukor4 kcal
Összesen
497
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 130.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
1611
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.3 g
Zsír
-
Összesen 523.7 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 227 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 1040 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2026.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 442 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1003 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.4 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 122.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 179 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 675 micro
-
Kolin: 712 mg
-
Retinol - A vitamin: 834 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 941 micro
Összesen
6444
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
497
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
2 dl tej
-
2 dkg cukor
-
5 dkg vaj
-
20 g instant élesztő
-
2 csipet só
A töltelékhez
-
10 dkg porcukor
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
3 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
0.3 dl víz
A tálaláshoz
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A langyos tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztet, sót, tojássárgáját és a vajat összekeverjük (a vajat érdemes előbb kivenni a hűtőből, hogy puha legyen, vagy mikróban kicsit megolvasztani), majd a langyos tejjel és az élesztővel összegyúrjuk. Jól dolgozzuk ki a tésztát. (Ha nagyon ragad, lehet tenni még bele lisztet, de mértékkel.) Majd meleg helyen kelesztjük fél órát.
- Miközben kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.A porcukrot és a kakaót a vízzel felmelegítjük és jól elkeverjük. Mikor kicsit kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. A vajat jól kikeverjük, majd ezt is a krémhez adjuk.
- Mikor megkelt a tészta, két cipóra osztjuk. Az a cipó, melyből a teteje lesz a fánknak, kicsit legyen nagyobb a másiknál.Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, vastagsága teetszőleges (2 mm-1 cm-ig).
- Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és egy szaggatóval kört rajzolunk rajta (hogy tudjuk mekkora lesz a fánk). A közepébe belehelyezzük a krémet. Ezután kinyújtjuk a másik cipót is és ráfektetjük a töltelékes tésztára.
- Kicsit megnyomkodjuk, hogy jól összetapadjon és kiszaggatjuk. Egy kicsit állni hagyjuk, addig felforrósítjuk az olajat.
- A forró olajban pár perc alatt megsütjük a fánkokat. (Ha azt szeretnétek, hogy szalagos legyen, akkor fordítsatok egyet rajta és takarjátok le. A sütési idő a tészta vastagságától függ.)
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 52151
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.
Ajánló
Nagyon vigyázzunk az olaj hőmérsékletére, mert ha nem elég meleg az olaj, akkor megszívja magát a fánk és ehetetlen lesz. Kb. 20 fánk lesz belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
CsuZsó
1 recept
Egy internetes oldalon találtam a receptet, kicsit átvariáltam, és íme egy nagyon finom fánk. A tölteléket pudinggal is lehet helyettesíteni, azzal nincs annyi macera. :)