r
Nosalty Logó

Csokis-diós zabkeksz 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-diós zabkeksz 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 1333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    313.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3468.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1214 micro
Összesen 5330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk a többi hozzávalót. A margarint érdemes olvasztva hozzáadni.
  2. Fél órára hűtöbe tesszük.
  3. Ha kellőképpen megszilárdult a tészta (vagyis benne a margarin), kivesszük, és a kivajazott-lisztezett tepsire diónyi golyókat helyezünk, amiket aztán egy kcisit kilapítunk.
  4. Ezután mehet a sütőbe. Aranybarnára sütjük, és még melegen felszedjük a tepsiről (én ilyen lapátot használok hozzá). Ilyenkor még lágy, de pár perc hűlés után megkeményedik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7369
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

Tehetünk bele némi aszalt gyümölcsöt vagy esetleg durvára vágott magvakat. Csorgathatunk rá, vagy megmárthatjuk csokiban. Szerintem nyugodtan vandálkodjunk csak vele, bár magában is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másik recept (később tán feltöltöm, szóval itt most link nem lesz) zabos változata. Konkrétan azért, mert abba nagyon sok dió kell, de sajnos a diókészletünk idén nem túl bő, úgyhogy spórolás van. Azért került dió ebbe is, na. Jó kis süti, mert viszonylag kis erőfeszítéssel sokat és finomat lehet csinálni. Úgyhogy fain.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...