r
Nosalty Logó

Csokis-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3648.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.4 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 3630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat, cukrot, tojássárgáját habosra keverjük.
  2. Folyamatosan hozzáadjuk az olvasztott csokit, darált diót, liszttel elkevert sütőport és a kakaót.
  3. A tojásfehérjét habosra verjük, és belekavarjuk a tésztába.
  4. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük.
  5. Sütés után vízszintesen kettévágjuk, és a kettő fél közti részt vastagon megkenjük lekvárral. Felkarikázott gyümölcsöket rakunk a lekvárra.
  6. A másik felét rátesszük, és leöntjük olvasztott csokival. A krémes csokiba vékonyra vágott epreket és banánkarikákat ragasztunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10267
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 06.

Ajánló

Süsse meg az, aki szereti az omlós csokis-diós, friss és abbahagyhatatlan sütiket :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám 50 éves születésnapjára csináltam. Kuglófformában készült, és a közepén lévő lyukat teleraktam eperrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...