Csokis brownie 13. - Eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SzemiKati
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
55g vaj394 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
29 kcal
-
30g mascarpone121 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
A csokikrémhez
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
5g vaj36 kcal
A díszítéshez
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
5 kcal
-
38g eper11 kcal
Összesen
1372
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
220g vaj1577 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
114 kcal
-
120g mascarpone485 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
A csokikrémhez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
20g vaj143 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
19 kcal
-
150g eper45 kcal
Összesen
5482
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
15.1g vaj108 kcal
-
6.9g étcsokoládé37 kcal
-
13.7g cukor53 kcal
-
3.4g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
8.2g mascarpone33 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
A csokikrémhez
-
6.9g étcsokoládé37 kcal
-
2.7g habtejszín8 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
A díszítéshez
-
13.7g habtejszín40 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
10.3g eper3 kcal
Összesen
374
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 100.6 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 755.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.6 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 110.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
1372
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 402.4 g
-
Telített zsírsav 217 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1339 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3022.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 614 mg
-
Foszfor 1380 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.2 g
-
Cukor 331 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 441.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2549 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 533 mg
-
Retinol - A vitamin: 2500 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 861 micro
Összesen
5482
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
374
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
22 dkg vaj
-
10 dkg étcsokoládé
-
20 dkg cukor
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
12 dkg mascarpone
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
7 dkg finomliszt
A csokikrémhez
-
10 dkg étcsokoládé
-
40 ml habtejszín
-
2 dkg vaj
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg eper
Elkészítés
A tésztához
- Felolvasztott vajba beletördeljük a csokit és hagyjuk azt is felolvadni, majd simára keverjük.
- A cukrot és a kakaót összekeverjük, így nem lesz csomós és azt is hozzáadjuk és addig keverjük, míg jó homogén masszát nem kapunk.
- A tojásokat felverjük és simára keverjük a mascarponéval.
- Ezt összedolgozzuk a csokis masszával, majd a lisztet óvatosan és gyorsan hozzákeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, közepes hőmérsékleten kb. 20-25 percig sütjük. (Akkor jó, ha a külseje már ropog, de belül még krémes.)
- Hagyjuk kihűlni és ezután borítjuk ki a tepsiből.
- A csokikrémhez felmelegített tejszínben felolvasztjuk a csokit, hozzá adjuk a vajat és simára keverjük.
- Hagyjuk kicsit dermedni, majd rákenjük a tésztára. Hűtőben hagyjuk tovább dermedni.
- Díszítéshez a tejszínt összekeverjük a habfixálóval és vaníliáscukorral, majd kemény habbá verjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7746
- Feltöltés dátuma: 2011. június 09.
Ajánló
A tésztát egyenlő kockákra vágjuk, majd díszítjük a habbal és eperrel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
SzemiKati
7 recept
Legutóbb tortaformában készítettem el és csak szeletekre vágtam, úgy is nagyon guszta és ugyanolyan finom.