r
Nosalty Logó

Csokis-almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-almás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1356 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1356 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    255.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3547.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.2 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 5424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérünk egy tálba 30 dkg cukrot (a maradék 6 dkg majd az almához kell). Hozzáadunk 4 egész tojást, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 késhegynyi szódabikarbónát, fél csomag sütőport és 20 dkg margarint. (A maradék 5 dkg a csokoládémáznál kell.) Robotgéppel jól összedolgozzuk a tálban lévő alapanyagokat. Ezután hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, és ezzel is eldogozzuk a kapott masszát. Mivel elég sűrű tésztát kapunk, kevés vizet adhatunk hozzá, míg nem lesz könnyen keverhető állapotú. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tepsit sütőpapírral béleljük ki, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, majd 30 perce betesszük a sütőbe. A tésztát én közepes hőfokon sütöm (nálam ez 4.). Ez kb 180-200 fok lehet.
  3. Míg sül a tészta, elkészítjük az almát. 3-4 közepes almát lereszelünk, 3 kanál cukorral (a maradék 6 dkg) 2 kávéskanál fahéjjal feltesszük dinsztelődni. Ha kész, félretesszük.
  4. Amikor megsült a tészta, kiborítjuk egy tálcára, és eltávolítjuk a sütőpapírt. Mivel vajas a tészta, könnyen le fog jönni.
  5. Amíg hűl a tészta, felteszünk egy kisebb lábasban vizet (kb. a felét lepje el), majd ráteszünk egy tésztaszűrőt és egy kb. ráillő tálkát. Beletesszük az 5 dkg margarint, állandó kevergetéssel eloszlatjuk, majd jöhet bele az összetört csoki. Homogén állagra keverjük. (Ha sűrűnek találjuk, öntsünk bele egy gondolatnyi olajat.)
  6. A kihűlt tésztát megkenjük a dinsztelt almával, és végül rácsorgatjuk előbb a süti közepére a csokit, majd óvatosan szétoszlatjuk. Mehet a hűtőbe. Amint a csoki megszilárdult, már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10267
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény muffinnak indult, de mivel csak néhány db muffin papír volt itthon, úgy gondoltam, miért ne süssem ki a tésztát egyben, egy tepsiben. Találtam még a hűtőben egy tábla csokit, és volt néhány almánk is. Így alkottam meg ezt a sütit.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...