r
Nosalty Logó

Csokikrémes torta gluténmentesen 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokikrémes torta gluténmentesen 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    286.4 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6126.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2593 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.9 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1897 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 5532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az 5 tojás fehérjét, kemény habbá verjük, majd 2 teáskanál vízzel és a porcukorral tovább verjük.
  2. Beletesszük az 5 tojás sárgáját is, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tésztába tetszés szerint lehet tenni kakaóport , így kakaós tésztát kapunk, de el is hagyhatjuk.
  4. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, majd megsütjük.
  5. A krémhez a tojássárgáját, keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk.
  6. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral átdolgozzuk, majd a tojáskrémet és a bevonót evőkalanként hozzáadjuk, és fél órán keresztül hagyuk a hűtőben keményedni.
  7. A tortalapot kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel a közepét, és a maradékkal bevonjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9470
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Ajánló

Ha a tésztát kakaósan készítjük el, akkor használhatunk fehér csokoládét a krémhez. Tetejére és a két lap közé is rakhatunk banánkarikákat, úgyis nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gluténmentes édeségek néha nagy fejtörést okoznak, ugyanis rizsliszttel elég nehéz dolgozni. A hugom is lisztérzékeny, ezért az ő kedvéért kisérleteztem ki ezt az édességet. Előnye, hogy a tésztát könnyű elkészíteni, és mindenkinek a kedvence lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...