r
Nosalty Logó

Csokikrémes rakott palacsinta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokikrémes rakott palacsinta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 758 kcal
  • 12% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 3032 kcal
  • 12% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 156 kcal
  • 12% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 758 kcal
  • 12% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3914.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1579 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 3032 kcal
  • 12% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A palacsinta tésztához a hozzávalókat összekeverjük, és kisütjük.
  2. Elkészítjük a krémet: 1tojássárgáját 1 ek liszttel, 1 cs vaníliás cukorral,2 ek kakaóval, 10 dkg cukorral és 5 dkg reszelt csokoládéval elkeverjük. Ezt 4 dl tejjel felengedve sűrű krémmé főzzük.
  3. A krémmel megkenjük a palacsintákat, és feltekerjük őket.
  4. Tűzálló tálba egymás mellé tesszük őket. Az első rétegben a palacsintákat függőlegesen helyezzük el, a második rétegben vízszintesen, aztán megint függőlegesen, majd végül vízszintesen.
  5. Majd jó habosra kikeverünk 1 tojássárgáját fél l tejjel, beleteszünk 1 ek cukrot, és állandó kevergetés mellett felfőzzük. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk, és hozzákeverjüka tejes masszához.
  6. Ezzel leöntjük a palacsintákat, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 40485
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a palacsintát, ezt imádni fogja. Időigényes, de megéri!

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...