r
Nosalty Logó

Csokikrémes-meggyes torta Lildiktől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokikrémes-meggyes torta Lildiktől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskótához

A meggyes réteghez

A kakaós krémhez

Tetejére

Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskótához

A meggyes réteghez

A kakaós krémhez

Tetejére

Összesen 3070 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskótához

A meggyes réteghez

A kakaós krémhez

Tetejére

Összesen 185 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2073.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.3 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1671 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4380 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 3070 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A meggyes réteghez

A kakaós krémhez

Tetejére

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. A két tojást a cukorral habosra verjük, belekeverjüka lisztet, a kakaóport és a sütőport, és egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában (24 cm-es), előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A meggyes réteghez

  1. Közben a meggyet egy lábasban feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje, teszünk bele cukrot, fahéjat, és jó alaposan megfőzzük (majdnem dzsem sűrűségűre), majd 2 dl vízbenelkeverünk 2 cs vaníliás pudingport, és belekeverve a meggyhez, sűrűre főzzük. Ha langyos, akkor már rá is tehetjük a csokis piskótára (melyet benne hagyunk a tortaformában, csak a papírt vesszük le róla), hadd hűljenek tovább együtt.

A kakaós krémhez

  1. 3 dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-ben felkeverjüka csokipudingot és a cukrot, sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, habosra keverjük a margarinnal és a kakaóporral. Ezt a meggyes réteg tetejére simítjuk.

Tetejére

  1. A habot elkészítjük, az 1,5 dl tejben jól felverjük az egy csomag habporunkat keményre. Készíthetjük rendes tejszínhabbal is, de ez a megoldás költséghatékonyabb, és megtartja a formáját is.
  2. A kész tortánkat (mely nem túl magas, aki szereti, az készítheti több tojásos piskótából is) betesszük pár órára a hűtőbe, hadd érjenek össze az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3512
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két remek torta ötvözésével próbálkoztam (a feketeerdő és a lúdláb), hát, ez sikeredett belőle. Elsőnek talán visszariasztó, hogy ennyi fázisa van az elkészítésének, de mindegyik igen egyszerű, nem túl időigényes. Ki kell próbálni, én biztosan elkészítem még jó párszor. 

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A meggyes réteghez

A kakaós krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...