Csokikrémes legyezőtorta marcipánnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
Kerek piskótalaphoz
-
41g tojás52 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g víz0 kcal
Szögletes piskótalaphoz
-
41g tojás52 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
Krémhez
Tetejére
-
25g marcipán116 kcal
Tortaforma kikenéséhez
-
3g vaj18 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
1186
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
Kerek piskótalaphoz
-
330g tojás415 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
24g víz0 kcal
Szögletes piskótalaphoz
-
330g tojás415 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g víz0 kcal
Krémhez
-
110g cukrozatlan kakaópor251 kcal
-
330g porcukor1277 kcal
-
220g tej123 kcal
-
440g vaj3155 kcal
Tetejére
-
200g marcipán924 kcal
Tortaforma kikenéséhez
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
9486
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
Kerek piskótalaphoz
-
11.9g tojás15 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.9g víz0 kcal
Szögletes piskótalaphoz
-
11.9g tojás15 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g víz0 kcal
Krémhez
Tetejére
-
7.2g marcipán33 kcal
Tortaforma kikenéséhez
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
341
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1068.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.7 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 76.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 509 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 502 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 379 micro
Összesen
1186
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.3 g
Zsír
-
Összesen 493.5 g
-
Telített zsírsav 264 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 3150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8546.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 332 mg
-
Kálcium 1776 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 717 mg
-
Foszfor 3668 mg
-
Nátrium 1992 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1173.7 g
-
Cukor 809 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 613.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4076 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 1846 mg
-
Retinol - A vitamin: 4016 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 727 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3032 micro
Összesen
9486
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
Kerek piskótalaphoz
Szögletes piskótalaphoz
-
6 db tojás
-
18 dkg cukor
-
18 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
3 evőkanál víz
Krémhez
-
11 dkg cukrozatlan kakaópor
-
33 dkg porcukor
-
2.2 dl tej
-
44 dkg vaj
Tetejére
-
20 dkg marcipán
Tortaforma kikenéséhez
-
2 dkg vaj
-
2 dkg finomliszt
Elkészítés
Kerek piskótalaphoz
- Először megsütjük a kerek piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, és kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Rácsra téve kihűtjük.
- Ezután elkészítjük a szögletes piskótát. A piskótatésztát ugyanúgy készítjük el, mint a kerek piskótánál, csak a sütőpor kimarad a lisztből, és sütőpapírral kibélelt gáztepsibe (38x38) simítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük.
- A krémhez a tejbe belekeverjük a fele adag porcukorral elkevert kakaóport, és kevergetve felforraljuk. Ahogy elkezd forrni, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
- A puha vajat a másik fél adag porcukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a kihűlt kakaós tejet, és azzal is habosra keverjük.
- A kihűlt, tepsi méretű piskótalapot óvatosan lehúzzuk a sütőpapírról. 4,5 cm-es csíkokra vágjuk, és megkenjük a krém felével.
- A kerek tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük krémmel. Ezután középről kiindulva spirálisan egymásra tekerjük a megkent piskótacsíkokat. Ezután vékonyan megkenjük a spirálisan felcsavart piskóta tetejét, és rátesszük a kerek piskóta tetejét. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortát.
- A marcipánmasszát kinyújtjuk a torta tetejének méretére, és ráemeljük a torta tetejére. Tetszés szerint díszítjük.
- Hűtőszekrénybe tesszük pár órára, de legjobb egy éjszakára.
- Tálalásnál szeletekre vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7411
- Feltöltés dátuma: 2013. október 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát Kristóf unokaöcsém születésnapjára készítettem a női szeszély-torta mellé. Mindenkinek nagyon ízlett és nagyon tetszett, mert egy roppant mutatós torta. Én a tetejére azért tettem marcipánt, mert Kristóf nagy marcipán rajongó, de igazából az el is maradhat.