r
Nosalty Logó

Csokikrémes legyezőtorta marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Csokikrémes legyezőtorta marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kerek piskótalaphoz

Szögletes piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Összesen 1186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kerek piskótalaphoz

Szögletes piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Összesen 9486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kerek piskótalaphoz

Szögletes piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    493.5 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    3150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8546.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1776 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    3668 mg
  • Nátrium
    1992 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1173.7 g
  • Cukor
    809 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4016 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3032 micro
Összesen 9486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Kerek piskótalaphoz

Szögletes piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Elkészítés

Kerek piskótalaphoz

  1. Először megsütjük a kerek piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, és kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Rácsra téve kihűtjük.
  2. Ezután elkészítjük a szögletes piskótát. A piskótatésztát ugyanúgy készítjük el, mint a kerek piskótánál, csak a sütőpor kimarad a lisztből, és sütőpapírral kibélelt gáztepsibe (38x38) simítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük.
  3. A krémhez a tejbe belekeverjük a fele adag porcukorral elkevert kakaóport, és kevergetve felforraljuk. Ahogy elkezd forrni, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  4. A puha vajat a másik fél adag porcukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a kihűlt kakaós tejet, és azzal is habosra keverjük.
  5. A kihűlt, tepsi méretű piskótalapot óvatosan lehúzzuk a sütőpapírról. 4,5 cm-es csíkokra vágjuk, és megkenjük a krém felével.
  6. A kerek tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük krémmel. Ezután középről kiindulva spirálisan egymásra tekerjük a megkent piskótacsíkokat. Ezután vékonyan megkenjük a spirálisan felcsavart piskóta tetejét, és rátesszük a kerek piskóta tetejét. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortát.
  7. A marcipánmasszát kinyújtjuk a torta tetejének méretére, és ráemeljük a torta tetejére. Tetszés szerint díszítjük.
  8. Hűtőszekrénybe tesszük pár órára, de legjobb egy éjszakára.
  9. Tálalásnál szeletekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7411
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokikrémes legyezőtorta marcipánnal
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Kristóf unokaöcsém születésnapjára készítettem a női szeszély-torta mellé. Mindenkinek nagyon ízlett és nagyon tetszett, mert egy roppant mutatós torta. Én a tetejére azért tettem marcipánt, mert Kristóf nagy marcipán rajongó, de igazából az el is maradhat.

Hozzávalók

Kerek piskótalaphoz

Szögletes piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...