r
Nosalty Logó

Csodás mákos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Horváth Mónika
Csodás mákos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1814.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7256.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    2835 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    774 mg
  • Foszfor
    2752 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    825 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 6169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a két tojást, a maradék cukrot, a zsírt, sózzuk. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük azt is, és a tejet folyamatosan adagolva közepesen kemény tésztát dagasztunk. Ha úgy gondoljuk, hogy elég lágy már a tésztánk, még 1 db olajat is beledagasztunk.
  3. Legalább egy órát hagyjuk kelni.
  4. Ha megkelt a tésztánk, négy cipót csinálunk belőle. Mindegyiket kerek lappá nyújtjuk, amiket 8 egyforma cikkre vágunk.
  5. A darált cukros mákot egy-két kanál őszibarack lekvárral kikeverjük, hogy ne legyen száraz, majd a körcikkeket egyenként megtöltjük egy-egy teáskanálnyi töltelékkel, feltekerjük és zsírozott tepsibe rakjuk.
  6. Felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben szép barnára sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 35577
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodás mákos kifli
Horváth Mónika 4 recept

Nagyon szeretem ezt a tésztát, szinte mindent lehet belőle sütni: buktát, kalácsot, pizzacsigát, kiflit. Lehet mákosan, diósan, túrosan tölteni, de lehet csak magában feltekerni és sóval, sajttal, szezámmaggal, köménymaggal megszórni. Elárulom a titkomat: házi tejet szoktam venni és amikor felforralás után lehűtöm, a tetején lévő "fölt" nem dobom ki, hanem a kelt tésztába dagasztom. Anyukám szerint ettől olyan finom a tésztája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...