Csodás mákos kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Horváth Mónika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
100g tej56 kcal
-
34 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
38g mák197 kcal
-
10g őszibaracklekvár28 kcal
-
34 kcal
Összesen
1543
kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g tej224 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
150g mák788 kcal
-
40g őszibaracklekvár111 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
Összesen
6169
kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
52.2g finomliszt190 kcal
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
20.9g tej12 kcal
-
0.8g mangalica zsír7 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
7.8g mák41 kcal
-
2.1g őszibaracklekvár6 kcal
-
0.8g mangalica zsír7 kcal
Összesen
322
kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1814.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 688 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
1543
kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.8 g
Zsír
-
Összesen 205.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7256.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 394 mg
-
Kálcium 2835 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 774 mg
-
Foszfor 2752 mg
-
Nátrium 425 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 908.6 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 248.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 825 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
6169
kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg finomliszt
-
5 dkg friss élesztő
-
2 db tojás
-
4 dl tej
-
1 ek mangalica zsír
-
só ízlés szerint
-
5 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 ek őszibaracklekvár
Elkészítés
- Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
- A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a két tojást, a maradék cukrot, a zsírt, sózzuk. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük azt is, és a tejet folyamatosan adagolva közepesen kemény tésztát dagasztunk. Ha úgy gondoljuk, hogy elég lágy már a tésztánk, még 1 db olajat is beledagasztunk.
- Legalább egy órát hagyjuk kelni.
- Ha megkelt a tésztánk, négy cipót csinálunk belőle. Mindegyiket kerek lappá nyújtjuk, amiket 8 egyforma cikkre vágunk.
- A darált cukros mákot egy-két kanál őszibarack lekvárral kikeverjük, hogy ne legyen száraz, majd a körcikkeket egyenként megtöltjük egy-egy teáskanálnyi töltelékkel, feltekerjük és zsírozott tepsibe rakjuk.
- Felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben szép barnára sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 35577
- Feltöltés dátuma: 2010. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Horváth Mónika
4 recept
Nagyon szeretem ezt a tésztát, szinte mindent lehet belőle sütni: buktát, kalácsot, pizzacsigát, kiflit. Lehet mákosan, diósan, túrosan tölteni, de lehet csak magában feltekerni és sóval, sajttal, szezámmaggal, köménymaggal megszórni. Elárulom a titkomat: házi tejet szoktam venni és amikor felforralás után lehűtöm, a tetején lévő "fölt" nem dobom ki, hanem a kelt tésztába dagasztom. Anyukám szerint ettől olyan finom a tésztája.