r
Nosalty Logó

Csoda kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csoda kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 1734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 6934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    451.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    1030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7377.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    2755 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    922 mg
  • Foszfor
    2903 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611.6 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2664 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1676 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 6934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, pici sóval, majd beletesszük a tojássárgákat, a tejfölt és összeállítjuk, hogy könnyű, lágyabb tésztát kapjunk. Ha kell, egy kevés tejet is adhatunk hozzá.
  2. Az összeállított tésztát négy felé vesszük, téglalap alakúra formáljuk, egyenként kinyújtjuk fél cm vastagra, olvasztott zsírral megkenjük, lazán feltekerjük, és addig pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  3. A töltelékhez a diót és a mákot ledaráljuk, a tojásfehérjét felverjük kemény habbá és felét a ízesített (cukrozott) dióhoz, a másik felét az ízesített (cukrozott) mákhoz lazán hozzákeverjük.
  4. A feltekert rudakat másfél cm-es darabokra vágjuk (1 rúdból kb. 18-20 db lesz).
  5. A másfél cm-es darabokat a vágott oldalára fektetjük, és egyenként kinyújtjuk, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon.
  6. Majd megtöltjük, lazán feltekerjük és kiflivé formázzuk.
  7. Olvasztott zsírral vékonyan kikent tepsibe rakjuk és megsütjük.
  8. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket.
  • Tepsi mérete: 2 db gáztepsi
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 51
  • 7 napos nézettség: 410
  • Össznézettség: 96278
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 26.

Ajánló

Vendégek fogadására kiválóan alkalmas süti. Kemény állagú lekvárral vagy éppen gesztenyemasszával is tölthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, leveles, porhanyós vendégváró kifli. Sokáig eláll.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...