Csőben sült zöldséges karaj tejszínes karfiollal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Zöldséges karaj
-
200g csontos sertéskaraj255 kcal
-
45g fehér hagyma16 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
0 kcal
-
68 kcal
-
50g víz0 kcal
Tejszínes karfiol
-
350g karfiol35 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
645
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Zöldséges karaj
-
400g csontos sertéskaraj510 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
100g víz0 kcal
Tejszínes karfiol
-
700g karfiol70 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1291
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Zöldséges karaj
-
23.5g csontos sertéskaraj30 kcal
-
5.3g fehér hagyma2 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.9g tv-paprika1 kcal
-
0 kcal
-
0.9g mangalica zsír8 kcal
-
5.9g víz0 kcal
Tejszínes karfiol
-
41.1g karfiol4 kcal
-
8.8g főzőtejszín12 kcal
-
2.9g ementáli sajt12 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
77
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.1 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1423.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 461.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 500 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 1247 micro
-
β-karotin 3078 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
645
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.2 g
Zsír
-
Összesen 87.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2846.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 786 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1252 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 923.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1001 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 2493 micro
-
β-karotin 6156 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
1291
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 146 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
Zöldséges karaj
-
1 közepes db fehér hagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 ek mangalica zsír
-
1 dl víz
Tejszínes karfiol
-
1 közepes db karfiol
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
Zöldséges karaj
- A húst leöblítjük, leitatjuk, gyengén kiklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A csontos részeket bedörzsöljük a fokhagymával. Megtisztítjuk a zöldségeket, és mindegyiket karikákra szeleteljük.
- Felforrósítjuk a zsírt, ebben a karajszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, és egy kisebb tepsibe helyezzük őket. A zöldségeket szépen elrendezzük a tetején, oldalra is jusson. Meglocsoljuk a sült zsírjával, és ca. 1 dl vizet öntünk alá. Befedjük alufóliával, és puhulásig pároljuk.
Tejszínes karfiol
- Szedjük nagyobb rózsákra a karfiolt, és főzzük meg sós vízben, inkább roppanósra, mint egészen puhára. Olvasszuk fel a vajat egy megfelelő méretű tepsiben, és halmozzuk rá egyenletesen a karfiolt. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a rózsák közé is jusson. Ekkor ráöntjük a tejszínt, a tetejére pár vajdarabkát adunk, és pirulásig sütőbe toljuk.
- Tálaláskor szórjuk meg a maradék sajttal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2215
- Feltöltés dátuma: 2016. június 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
A húshoz maradék répa adta az ötletet, a karfiol adott volt, kevés felhajtással jó vacsora kerekedett ki a kettőből.