Csőben sült tejszínes sárgarépa és karalábé
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
90g karalábé18 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
63g gnocchi99 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g sajt9 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
347
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
360g karalábé72 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
250g gnocchi395 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g sajt35 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1385
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
33.5g karalábé7 kcal
-
14.9g sárgarépa5 kcal
-
23.3g gnocchi37 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
18.6g habtejszín54 kcal
-
0.9g sajt3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
128
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 745 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 138.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 1240 micro
-
β-karotin 3005 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
347
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 86.5 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 661 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2980.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 1954 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 552.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2033 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 825 micro
-
α-karotin 4959 micro
-
β-karotin 12019 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
1385
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 461 micro
-
β-karotin 1118 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
2 kis db karalábé
-
25 dkg gnocchi
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
1 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
200 ml habtejszín
-
10 g sajt
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Meghámozzuk, megmossuk a zöldségeket. A répát srég szeletekre vágjuk (kb. 1/2 cm), a karalábét először félbe, majd ugyanolyan vastagságúra, mint a répát, korongokra szeljük.
- Két edényben készítjük, mindegyiket azonos módon: 1 kk vajon sűrű kevergetés közben dinsztelünk addig, amíg a répa és a karalábé szélei pici színt kapnak.
- Hozzáadjuk a durván feldarabolt fokhagymát, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. 1 kk zöldséges ételízesítővel felforraljuk, majd lassan megpároljuk. A répa előbb fő meg, mint a karalábé, erre figyeljünk.
- A készre főtt zöldséget egy nagy tányérra kiszedjük, hűlni hagyjuk.
- A két főzőlevet összeöntjük, és ebben főzzük a gnocchit 2-3 percen keresztül. Leszűrjük, röviden leöblítjük.
- A tojássárgáját és az egész tojást lazán felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
- A tűzálló edény (én most a pitéset használtam) egyik oldalára a karalábét, a másik oldalára a répát pikkelyes alakzatban lerakjuk.
- A gnocchit az edény üresen hagyott közepébe halmozzuk. Ráöntjük a tojásos tejszínt, vajdarabkákat szórunk rá, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az öntet megkocsonyásodik.
- A sütőből kivéve frissen reszelt sajttal megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4145
- Feltöltés dátuma: 2013. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Két öregedésnek indult karalábémat dolgoztam fel a többi, szintén "raktáron lévő" alapanyaggal. Egy német oldalon láttam egy receptet, mely megadta az inspirációt a magam módján történt elkészítéshez. Jó ötlet: az eredeti receptben egy hosszúkás tepsi közepén elősütött, fűszerezett szűzérmék voltak.