Csőben sült póréhagyma
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g póréhagyma54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
38g krémsajt94 kcal
-
25g főtt sonka35 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
400g póréhagyma107 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
71 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
75g krémsajt188 kcal
-
50g főtt sonka70 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
Összesen
938
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
44.8g póréhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.6g gomba1 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
11.2g zöldség alaplé1 kcal
-
11.2g főzőtejszín15 kcal
-
8.4g krémsajt21 kcal
-
5.6g főtt sonka8 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
4.5g zsemlemorzsa18 kcal
Összesen
106
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 157.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 911 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1673 micro
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 63.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 314.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1822 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3346 micro
Összesen
938
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
2 db póréhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g gomba
-
0.5 db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
100 ml zöldség alaplé
-
100 ml főzőtejszín
-
75 g krémsajt
-
25 g vaj
-
4 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A póré rudakat megtisztítjuk, mossuk, kettévágjuk, sós vízben kb. 15 percig főzzük.
- A gombát szeletekre vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk.
- A forró olajban a hagymát és a gombát megdinszteljük. Felöntjük a levessel, tejszínnel, hozzáadjuk az ömlesztett sajtot, és felfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük, egy tűzálló tálba öntjük.
- Minden póré darabot 1 sonka szeletbe göngyöljük.
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és egy kicsit megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
- A pórét a mártásba tesszük, és megszórjuk a zsemlemorzsával.
- 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 10 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3499
- Feltöltés dátuma: 2013. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A tűzálló tálat kikenhetjük egy kis fokhagymával. A morzsa felét helyettesíthetjük darált mogyoróval.