r
Nosalty Logó

Csőben sült padlizsános csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Csőben sült padlizsános csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1926 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6478 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2580 mg
  • Nátrium
    1677 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1240.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 1926 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1958 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A közepes padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, négy-négy szeletbe vágjuk hosszanti irányba. Felületét olajsprayvel lespricceljük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal (és a még tetsző zöldfűszerekkel megszórjuk), majd egy grillserpenyőben, erős tűzön mindkét oldalát megpirítjuk.
  2. Az egész csirkemellet is felszeleteljük nyolc egyenlő részre. Szintén lespricceljük olajjal, hogy a fűszerek megtapadjanak rajta. Sózzuk, borsozzuk, grillserpenyőben mindkét oldalát addig sütjük, míg a hús kifehéredik, és mogyoróbarna csíkok sülnek rá.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a meggrillezett padlizsánszeleteket, ráfektetjük a megpirított csirkemellet. Tetejébe tesszük a szeletelt mozzarellát és az aszalt paradicsomot, a tetejét meghintjük frissen reszelt parmezán sajttal. Ha a sajt alá még friss zöldfűszereket rejtünk, az csak fokozza az élvezeti értékét az ételnek.
  4. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt, vagy grill fokozaton 4-5 perc alatt megsütjük a zöldséges húst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2520
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült padlizsános csirke
Évi néni 1830 recept

Kolléganőm mesélte, hogy hétvégi vendégeinek hasonló ételt készít. Lenyúltam az ötletet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...