Csőben sült keltekercs burgonyagombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Keltekercs
-
167g kelkáposzta levél45 kcal
-
67g juhsajt252 kcal
-
3g sonka5 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
333g tej187 kcal
-
7g tökmag30 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Póréhagymás burgonyagombóc
-
250g burgonya144 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
67g póréhagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1201
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Keltekercs
-
500g kelkáposzta levél135 kcal
-
200g juhsajt756 kcal
-
10g sonka14 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Póréhagymás burgonyagombóc
-
750g burgonya433 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3600
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Keltekercs
-
16.1g kelkáposzta levél4 kcal
-
6.4g juhsajt24 kcal
-
0.3g sonka0 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
3.2g sajt11 kcal
-
32.2g tej18 kcal
-
0.6g tökmag3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Póréhagymás burgonyagombóc
-
24.2g burgonya14 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.4g póréhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
116
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1775.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 474 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 375.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 331 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1352 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
1201
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 153 g
Zsír
-
Összesen 188.7 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5326.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 2174 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 1422 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.5 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1127.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1332 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 280 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 406 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 628 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 994 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4057 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2376 micro
Összesen
3600
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Keltekercs
-
10 db kelkáposzta levél
-
4 dkg vaj
-
4 dkg finomliszt
-
2 ek tökmag
-
1 teáskanál tárkony
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
Póréhagymás burgonyagombóc
-
75 dkg burgonya
-
5 dkg vaj
-
9 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
Elkészítés
Keltekercs
- Keltekercs: A leveleket leválasztjuk a kelkáposztáról. Lehetőleg nagyobbakat szemeljünk ki.
- Sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt előfőzzük a leveleket.
- A juhsajtot (vagy tofut) feldaraboljuk 10 részre, sonkába tekerjük, majd a kellevélbe.
- Enyhén kivajazott tűzálló tálban 200 fokon elősütjük. 10, maximum 15 perc alatt ez kész.
- Közben a hagymát apróra vágjuk, felhevített vajon megpároljuk, meghintjük liszttel, és összepirítjuk.
- Hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajt felét. Ha túl sűrű a mártás, adjunk hozzá vizet.
- Kevergetés közben ízesítsük, fűszerezzük a mártást, de ügyeljünk arra, hogy a tekercsben lévő sajt és a reszelt sajt is sós.
- Locsoljuk a tekercsekre a mártást, szórjuk meg őket még reszelt sajttal és legvégül tökmaggal.
- 20-25 perc alatt süssük készre.
- Burgonyagombóc: A burgonyát apróra kockázzuk, és puhára főzzük. Forrón áttörjük, és hozzáadjuk a vajat. Hűlni hagyjuk.
- Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a póréhagymát és a fűszereket.
- 10 percig állni hagyjuk, majd csinos gombócokat formázunk a masszából lisztes kézzel, és forrásban lévő, sós vízben alacsony hőfokon addig főzzük őket, amíg feljönnek a víz felszínére. Ez nem tart túl sokáig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2082
- Feltöltés dátuma: 2013. április 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy komplett vasárnapi menü volt nálunk.