r
Nosalty Logó

Csőben sült karfiol A kis gasztronautától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Csőben sült karfiol A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3313.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    818 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük.
  2. Sűrű besamelt készítünk: vajon megpirítjuk a lisztet, és felöntjük forró tejjel, közben folyamatosan kevergessük kézi habverővel, hogy csomómentes legyen. 4-5 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot és hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Sóval és fehérborssal ízesítjük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk és ráhalmozzuk a lecsepegtetett karfiolrózsákat. (Én kis halmokat szoktam készíteni, így szebben lehet tálalni.)
  4. A karfiolt átvonjuk a mártással, és megszórjuk reszelt sajttal. A sajt tetejére vajdarabkákat morzsolunk, és zsemlemorzsával meghintük.
  5. Előmelegített sütőben grillfokozaton aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 359
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 24125
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült karfiol A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Karfiol helyett brokkolival vagy kellbimbóval is elkészíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...