Csőben sült karfiol A kis gasztronautától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
175g karfiol18 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
100g tej56 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
367
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1461
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
48.6g karfiol5 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
27.8g tej16 kcal
-
6.9g főzőtejszín9 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
6.9g sajt24 kcal
-
1.4g zsemlemorzsa5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
101
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 828.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 102.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
367
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 95.9 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3313.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 1357 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 755 mg
-
Nátrium 1042 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 409.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 830 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 818 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
1461
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
1 db karfiol
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
4 dl tej
-
1 dl főzőtejszín
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük.
- Sűrű besamelt készítünk: vajon megpirítjuk a lisztet, és felöntjük forró tejjel, közben folyamatosan kevergessük kézi habverővel, hogy csomómentes legyen. 4-5 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot és hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Sóval és fehérborssal ízesítjük.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk és ráhalmozzuk a lecsepegtetett karfiolrózsákat. (Én kis halmokat szoktam készíteni, így szebben lehet tálalni.)
- A karfiolt átvonjuk a mártással, és megszórjuk reszelt sajttal. A sajt tetejére vajdarabkákat morzsolunk, és zsemlemorzsával meghintük.
- Előmelegített sütőben grillfokozaton aranybarnára pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 359
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 24177
- Feltöltés dátuma: 2012. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Karfiol helyett brokkolival vagy kellbimbóval is elkészíthetjük.