r
Nosalty Logó

Csőben sült húsos brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
molnaranda
Csőben sült húsos brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az elkészítéshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 777 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az elkészítéshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3104 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az elkészítéshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 121 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2142 micro
Összesen 777 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7129.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1766 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    1751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1332.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    546 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    628 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2347 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8567 micro
Összesen 3104 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Az elkészítéshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

Az elkészítéshez

  1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, megpároljuk (én elektromos párolón szoktam, így nagyon zsenge marad).
  2. A húst kis kockákra vágjuk, megmossuk, 1 kis olajon felhevített serpenyőben megpirítjuk. Megszórjuk kis sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
  3. A készre párolt bokkoli felét egy kivajazott tűzálló tál aljára rendezzük.
  4. Erre öntjük a megpirúlt húst (ezt még kicsit sóval, ételízesítővel esetleg fokhagymaporral ízesíhetjük), majd a brokkoli másik felét.
  5. A tetejére besamell mártást öntünk (a vajat megolvasztjuk a liszttel, csomómentesre keverjük, majd a tejjel felöntjük. Összeforraljuk, hogy krémszerű legyen.)
  6. Majd a sütőbe rakjuk, kb. 30 percet sütjük. Kivesszük, és a tetejét megszórjuk a lereszelt trappista sajttal. Kb.5 percig visszatesszük sülni, míg a sajt megolvad rajta. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7915
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a könnyen elkészíhető, gyors ételeket. Igazán könnyű étel, akár vacsorára is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült húsos brokkoli
molnaranda 4 recept

Nagyon könnyű vac,orának is kiváló.

Hozzávalók

Az elkészítéshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...