Csőben sült burgonya görög módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
767
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1535
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
33.9g burgonya20 kcal
-
18.7g újhagyma4 kcal
-
10.8g paradicsom2 kcal
-
1.4g szójaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16.9g darált sertéshús31 kcal
-
1.1g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5.1g feta sajt13 kcal
-
8.5g tejföl17 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
Összesen
105
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1795.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 655 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 475.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 945 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 4360 micro
-
Lut-zea 1181 micro
Összesen
767
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 92.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3590.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 739 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1310 mg
-
Nátrium 1211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 950.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 423 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 1890 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 8719 micro
-
Lut-zea 2362 micro
Összesen
1535
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 590 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
500 g burgonya
-
3 db újhagyma
-
2 kis db paradicsom
-
2 ek szójaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
250 g darált sertéshús
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 teáskanál kakukkfű
-
75 g feta sajt
-
125 g tejföl
-
1 db tojás
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, mossuk, ketté vagy négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk.
- 1 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk, és a burgonyát kb. 10-15 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a hagymát, további 1-2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, kivesszük.
- A maradék olajat a serpenyőbe öntjük. A darált húst kb. 5 percig pirítjuk benne.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól összekeverjük. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
- Hozzákavarjuk a burgonyát és a paradicsomot, és az egészet egy tűzálló tálba öntjük, és rámorzsoljuk a fetát.
- A tojást elkeverjük a tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a burgonyára, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 747
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 68848
- Feltöltés dátuma: 2015. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Elkészíthetjük héjában főtt burgonyából is.