Csőben sült brokkolis csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mi van itthon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
75g sajt264 kcal
A besamel mártáshoz
-
14g vaj100 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
250g tej140 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
976
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g sajt528 kcal
A besamel mártáshoz
-
28g vaj201 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
500g tej280 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1952
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
12.8g csirkemellfilé15 kcal
-
28.5g brokkoli6 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
8.5g sajt30 kcal
A besamel mártáshoz
-
1.6g vaj11 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
28.5g tej16 kcal
-
17.1g főzőtejszín22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
110
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2695 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 1024 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 787 mg
-
Nátrium 721 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 381.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 628 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2144 micro
Összesen
976
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 124.7 g
Zsír
-
Összesen 117 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5390.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 2049 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1573 mg
-
Nátrium 1441 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 763.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1070 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 963 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1255 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4289 micro
Összesen
1952
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 db csirkemellfilé
-
3 gerezd fokhagyma
-
15 dkg sajt
A besamel mártáshoz
-
2 ek vaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
5 dl tej
-
3 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A brokkolit rózsáira szedjük, alaposan átmossuk, és forrásban lévő sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, és jól lecsepegtetjük róla a vizet.
- Amíg fő a brokkoli, a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk, és egy serpenyőben félig megsütjük. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük a csirkét, ráhalmozzuk a félpuha brokkolit, megszórjuk a fokhagymaszeletekkel.
- Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felmelegítjük, rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, és lassan felöntjük a meleg tejjel. Közben folyamatosan habverővel keverjük, nehogy összecsomósodjon.
- Beletesszük a tejszínt is, és addig főzzük, amíg krémes állagú nem lesz.
- A tűzről levéve sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a tepsiben sorakozó finomságokra.
- A tetejére reszelt sajtot szórunk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és előmelegített sütőben megsütjük szép aranybarnára.
- A köret szabadon választható, ki mit szeret. Sült burgonyával kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 118
- Össznézettség: 28038
- Feltöltés dátuma: 2012. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mi van itthon
92 recept
Eljött a hétvége, azon ételek ideje, melyek kicsit több időt vesznek igénybe. De megéri! Kiadós fogásról van szó, melynek az két fő összetevője a brokkoli és a csirkemell. Külön külön is kiváló ételek készíthetőek belőle, de így együtt, maga a tökély.