Csőben sült báránycomb mediterrán körettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g bárányhús668 kcal
-
125g zöldbab34 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
961
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g bárányhús2670 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
800g paradicsom144 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3841
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
30.8g bárányhús82 kcal
-
15.4g zöldbab4 kcal
-
24.6g burgonya14 kcal
-
24.6g paradicsom4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
Összesen
117
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.4 g
Zsír
-
Összesen 65.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1087.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 579.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 278 micro
-
β-karotin 1322 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 965 micro
Összesen
961
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.7 g
Zsír
-
Összesen 262.7 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4351.5 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 569 mg
-
Foszfor 2339 mg
-
Nátrium 690 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2316.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 591 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 290 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 285 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 555 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1112 micro
-
β-karotin 5289 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20584 micro
-
Lut-zea 3858 micro
Összesen
3841
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 634 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A húst napokkal előbb marináljuk. (Só, bors, mustár, fokhagyma, rozmaring, olívaolaj). Lefedve hűtőben tartjuk az elkészítésig. Olívaolajon elősütjük, magas falú sütőedénybe tesszük, ráöntjük az olajat, amiben sült, aláöntünk egy kis vizet, és előmelegített sütőben előbb 250 fokon (ca. 20 perc), majd redukált 180 fokon, közben öntözgetve készre sütjük.
- Míg sül a husi, meghámozzuk a hagymát, egy gerezd fokhagymát. A hagymát hosszában kettévágjuk, és nagyon vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát kockázzuk. 2 ek olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a kakukkfüvet, kb. 2 dl vízzel felöntjük, jól összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a fagyasztott cerzuzababot. Előírás szerint roppanósra főzzük úgy, hogy a víz közben elpárologjon. Ha kész, pici olívaolajat adhatunk még hozzá.
- A meghámozott krumplikat felébe vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Felforrósítjuk a vajat, és ebben zsemleszínűre pirítjuk őket. A paradicsomokat egy kisebb serpenyőben forró olívaolajon "grillezzük".
- Előmelegített tányérokon tálaljuk a szeletelt báránysültet és a köreteket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20x20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4551
- Feltöltés dátuma: 2014. január 01.
Ajánló
Testes vörösbor passzol hozza. Sütőtől függ, hogy 200 v. 180 fokon süssük-e a húst, az időtartam az 60 perc - de közben figyelgessük. A hús minősége is változó. Ez a recept egy bár átsült, de finom puha állagú húst ad, ha medium szeretjük, akkor ennek arányában rövidebb ideig süssük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Karácsonyidőben készítjük legtöbbnyire ezt az illatosan fűszerezett báránysültet, ünnepi étekként.