r
Nosalty Logó

Csőben sült báránycomb mediterrán körettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Csőben sült báránycomb mediterrán körettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3841 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    1322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    262.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4351.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1112 micro
  • β-karotin
    5289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    3858 micro
Összesen 3841 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst napokkal előbb marináljuk. (Só, bors, mustár, fokhagyma, rozmaring, olívaolaj). Lefedve hűtőben tartjuk az elkészítésig. Olívaolajon elősütjük, magas falú sütőedénybe tesszük, ráöntjük az olajat, amiben sült, aláöntünk egy kis vizet, és előmelegített sütőben előbb 250 fokon (ca. 20 perc), majd redukált 180 fokon, közben öntözgetve készre sütjük.
  2. Míg sül a husi, meghámozzuk a hagymát, egy gerezd fokhagymát. A hagymát hosszában kettévágjuk, és nagyon vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát kockázzuk. 2 ek olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a kakukkfüvet, kb. 2 dl vízzel felöntjük, jól összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a fagyasztott cerzuzababot. Előírás szerint roppanósra főzzük úgy, hogy a víz közben elpárologjon. Ha kész, pici olívaolajat adhatunk még hozzá.
  3. A meghámozott krumplikat felébe vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Felforrósítjuk a vajat, és ebben zsemleszínűre pirítjuk őket. A paradicsomokat egy kisebb serpenyőben forró olívaolajon "grillezzük".
  4. Előmelegített tányérokon tálaljuk a szeletelt báránysültet és a köreteket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4551
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Ajánló

Testes vörösbor passzol hozza. Sütőtől függ, hogy 200 v. 180 fokon süssük-e a húst, az időtartam az 60 perc - de közben figyelgessük. A hús minősége is változó. Ez a recept egy bár átsült, de finom puha állagú húst ad, ha medium szeretjük, akkor ennek arányában rövidebb ideig süssük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült báránycomb mediterrán körettel
Marti48 317 recept

Karácsonyidőben készítjük legtöbbnyire ezt az illatosan fűszerezett báránysültet, ünnepi étekként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...